Veilig Samen - open dag Brandweer Mierlo & Saasen Groep

Meer informatie

Meer informatie

Op zondag 2 oktober is het dan eindelijk zover: na vijf jaar zal het evenement “Veilig Samen” weer gaan plaatsvinden. Op deze middag zullen Saasen Groep en de Mierlose brandweer hun deuren openen voor het publiek. Van 12.00 – 16.00 uur is iedereen van harte welkom aan de Bijenkorf 17 te Mierlo. Saasen Groep bestaat dit jaar 25 jaar en daarnaast wordt gevierd dat de brandweer en Saasen Groep al 10 jaar hun onderkomen delen.

Programma voor jong en oud

In en rondom het gebouw van Saasen Groep en de brandweer, is van alles te zien en te beleven rondom het thema veiligheid. Uiteraard pakt de brandweer groots uit en kunnen de kinderen onder andere een ritje maken in de brandweerwagen en een spuitdiploma behalen bij de jeugdbrandweer. De politie is aanwezig met een groot Media Lab en in een andere opstelling kun je ervaren hoe een drugslab er in het echt uit kan zien. Binnen in het gebouw zal Saasen Groep u meenemen in de wereld van VR (Virtual Reality). Ook zullen de EHBO vereniging uit Mierlo en het NIBHV aanwezig zijn tijdens de open dag. Voor de kinderen staat er ook nog een springkussen, kunnen ze grimeren met de lotus slachtoffers, een bezoekje brengen aan 'Lies de Poppendokter' en op de foto met de populaire “Billy Brandkraan”!

Demonstraties

Ook zullen er diverse demonstraties worden gegeven door de aanwezig hulpdiensten en Saasen Groep. Zo zal ongetwijfeld de “vetpan” brand aan bod komen en zal de brandweer laten zien hoe ze slachtoffers bij een verkeersongeluk uit een auto kunnen bevrijden.

Entertainment

Ook aan de inwendige mens is gedacht! Voor een hapje en drankje kunt u terecht op de brandweerkazerne en tijdens deze middag kunt u genieten van een gezellig stukje muziek van de Mierlose blaasband Simpel Zat.

Kortom, het belooft een prachtige middag te gaan worden waar uw bezoekje zeker de moeite waard zal zijn.

Wanneer

  • Zondag 2 oktober 2022 12.00 - 16.00 uur