Frans Weekend: Place du Tertre op Cultuurplein De Bleek

Tijdens het Franse weekend zal de Wiele een eigenzinnige en kunstzinnige kunstmarkt organiseren. Het is een knipoog naar het fameuze en al even sympathieke Place du Tertre in de wijk Montmartre van Parijs. Wie kent het niet? In een relaxte sfeer zullen onze docenten en cursisten presentaties en miniworkshops geven voor jong en oud, op het gebied van creatieve werkvormen. Tekenen, schilderen, beeldhouwen, fotografie en keramiek zijn de werkzaamheden die we buiten willen laten zien, evenals de resultaten. En er wordt prachtig werk te koop aangeboden! Schilderijen, tekeningen en keramische beelden zijn er te ‘kunst en te kleur’!

Daarnaast is er in de Wiele een grote expositie te bezichtigen van alle kunstvormen waar les in gegeven wordt. En zal de prijsuitreiking plaats vinden van de fotografie wedstrijd van afgelopen najaar.

Slenter lekker rond en kom kijken naar wat er allemaal bij de Wiele gebeurt. Zowel binnen als buiten. Kijk mee met demonstraties, of ga zelf aan de slag! Pak een kwast en verf en zet je zinnen op een doek, of kom hakken met een beitel in een stuk steen, help mee met het maken van een grote vaas van klei of kom oefenen met het draaien van potten! En voor de allerkleinsten hebben we kleurkrijt, waarmee het wat grijze cultuurplein een metamorfose kan ondergaan.

Kortom, kom lekker genieten van de sfeer, met een koffietje, een wijntje met wat heerlijke Franse muziek en chansons op de achtergrond… Place du Tertre: c’est une expérience créative unique!

Programma

Demonstraties (doorlopend over de dag)

Beeldhouwen
Onze docente Caroline Teesing zal met een aantal cursisten gedurende het hele evenement vormgeven aan sculpturen. En bezoekers kunnen op een steen uitproberen hoe het is om in steen te werken.

Keramiek
Deze discipline wordt vertegenwoordigd door onze docenten Imants Ancans en Caroline Peeters. Imants geeft demonstraties pottendraaien en bezoekers mogen het zelf ook proberen.
Caroline heeft een grote hoeveelheid klei en wil met mensen die het leuk vinden (vooral ook kinderen) gezamenlijk een grote vaas maken.

Schilderen en tekenen
De schildersafdeling van de Wiele wordt vertegenwoordigd door docenten Lex Grote, Eva Sanders, Pieter Reef, Wendy Veldhuis en Jan Ploegmakers. Ze zullen doorlopend aan het werk zijn met het tekenen en schilderen van een model. Bezoekers kunnen hier geportretteerd worden of het juist zelf gaan proberen. Ook gaat onze jongerenafdeling een kunstexperiment doen vanaf 15u met als thema ‘Verre Gezichten’.

Bloemsierkunst
Eva Onstenk, docente bloemsierkunst, zal met twee cursisten een demonstratie geven.

Edelsmeden
Onze docent Jannet Gunnink zal in het Edelsmeedlokaal op de eerste verdieping van de Wiele een demonstratie geven en er zullen prachtige sieraden te bewonderen zijn, gemaakt door cursisten.

Fotografie

Laat je fotograferen in Franse sfeer door onze fotografiedocent Marcel de Buck.

Expositie

In de Wiele is het prachtige werk van onze cursisten te bezichtigen. Het is een eindejaarstentoonstelling van alle kunstdisciplines binnen de Wiele. Dit mag je zeker niet missen!

Wanneer

  • Zondag 11 juni 2023 13.00 - 17.00 uur

Prijzen

  • Gratis