Sorry, dit evenement is niet meer beschikbaar

Expositie van Rob van Doorn in Kasteel Geldrop

Contact

Adres:
Kasteel Geldrop
Landgoed Kasteel Geldrop
Mierloseweg 1
5662 KA Geldrop
Plan je route

Vanaf zondag 26 juni t/m zondag 28 augustus toont Rob van Doorn zijn creatieve werken in de expositieruimte van Kasteel Geldrop. Deze bevlogen kunstenaar is met zijn tijd meegegaan en gebruikt naast de traditionele werkwijze ook de moderne digitale mogelijkheden om zijn werken een extra dimensie te geven die de bezoeker stof tot nadenken meegeeft.

De fotografie van Rob van Doorn kenmerkt zich door dynamische en kleurrijke composities die een nieuwe wereld lijken te vormen hoe langer je naar het beeld kijkt. Hij laat zich in zijn werk regelmatig inspireren door het concept ‘tijd’ met een filosofische invalshoek. Zoals in de beeldende kunst streeft hij ernaar om meer te tonen dan je in een eerste oogopslag ziet - om letterlijk de tijd te nemen en even naar binnen te keren. Zijn werken focussen zich niet alleen op het verloop van tijd, maar ook het proces van de mens hierin. Techniek en innovatie zijn thema’s die vaak terugkeren, maar ook een drijfveer zijn in zijn eigen werkwijze.

De artistieke wortels van Rob van Doorn liggen in de analoge fotografie, waarmee hij in zijn jonge jaren experimenteerde in zijn donkere kamer. Zijn werk gaat tegenwoordig tegen de traditionele principes in van fotografie en verschuift de aanpak van artistieke manipulatie naar een digitale wereld. Hierin zoekt hij naar de grenzen van de fotografie en verlegt deze door onder andere het gebruik van proces algoritmen. Er ontstaat een gelaagdheid in zijn werk waarin de originele foto haast niet meer te herkennen is. Dit heeft vooral betrekking op het loslaten van de fixatie op labels en om meer vrije ruimte te creëren. Ondanks zijn focus om zich te blijven vernieuwen in de fotografie, liggen er veel herkenbare elementen verborgen in zijn werk zoals herhaling van voornamelijk organische vormen en veelal primaire kleuren. Niets is wat het lijkt en niets is van zelfsprekend.

Wanneer

  • Let op: openingstijden kunnen afwijken tijdens feestdagen
  • Bekijk de website voor specifieke openingstijden.