Gemert firebrigade pipes & drums

Meer informatie

Meer informatie

De naam zegt het al, de Gemert Firebrigade Pipes & Drums is ontstaan uit het korps van de vrijwillige brandweer van Gemert. Een aantal leden prikkelden elkaar herhaaldelijk met de ambitie "we moeten eens gaan doedelzakken, dat past wel bij een brandweerkorps". Het begon daarna in 2003 tijdens de Gemert Proms met een geintje waarbij Arno Verhagen, Thijs van deĀ  Wassenberg, Christian van Thiel en Jan Geerts het nummer "You'r the voice" begeleidde op eigengemaakte nep bagpipes met elektronische pipemuziek uit de synthesizer van Mark Kuijpers. Samen met 4 slagwerkers, die overigens wel 'life' sloegen, slaagden zij er in het publiek enthousiast te maken. Drie keer een volle zaal en evenzoveel staande ovaties waren hun deel.

Met deze optredens proefden we de smaak van de roem en besloten het echt te gaan leren. Versterking kwam van Kees Dekkers en Carel Retera. In Wilbert van den Boom vonden we een enthousiaste instrukteur die zich het spelen op de pipes eigenhandig had aangeleerd. Er werd begonnen met een oefen shanter (zo heet zo'n pijpje, nog zonder zak). Na noeste studie en volhardend repeteren gingen we geleidelijk aan wat herkenbare melodietjes produceren. Een jaar later werd besloten om echte bagpipes aan te schaffen, want we wilden verder. Wilbert duikelde in Schotland een echte pipemaker op die voor ons achter de draaibank kroop. Het karwei kon beginnen.

De band start om 14.00 uur vanaf het plein De Bleek en loopt door het centrum, om uiteindelijk weer te eindigen bij de Weeffabriek.

Wanneer

  • Zaterdag 20 augustus 2022 14.00 - 15.00 uur

Kenmerken