Expositie "C'est moi" - Carolien de Brouwer

Contact

Adres:
Kasteel Geldrop
Landgoed Kasteel Geldrop
Mierloseweg 1
5662 KA Geldrop
Plan je route

Meer informatie

Bezoek de website

Van 5 maart tot en met 30 april 2023 is in Kasteel Geldrop de expositie ‘C’est Moi’ van de Eindhovense kunstenaar Carolien de Brouwer (1964 - 2022) te zien. Deze selectie van schilderijen, sculpturen en afdrukken toont in retrospectie haar ontwikkeling van vroeg eclectisch werk, nog zoekende naar haar stem, tot haar eigen expressieve stijl, steeds meer introspectief en autobiografisch, beïnvloed door haar steeds slechter wordende gezondheid.

Naarmate ze volwassener werd als kunstenaar richtte ze zich steeds meer op de verschillende aspecten van de vrouwelijke ervaring als een manier om uiting te geven aan haar innerlijke zelf en om haar hoopvolle hoogtepunten en kwetsbare dieptepunten te weerspiegelen.

Carolien de Brouwer werkte sinds januari 2000 als zelfstandig kunstenaar. Haar technische vaardigheden waren in contact met haar creativiteit en haar liefde voor het schilderen.
Ze schilderde hoofdzakelijk vrouwfiguren die inmiddels een heel “eigen” portret gekregen hebben. Ze zijn een combinatie van de stijl van Klimt, Modigliani en Pablo Picasso en een kleine gelijkenis van haarzelf.

Wanneer

  • Dagelijks t/m 30 april 2023 14.00 - 17.00 uur