Folkconcert van Luuk Lenders

Folkliefhebbers opgelet: dit concert wil je niet missen! Word jij helemaal gelukkig van Ierse folk? Kom dan op vrijdagavond 8 december naar de Weeffabriek in Geldrop, waar multi-instrumentalist Luuk Lenders een concert geeft met Ierse en Nederlandse folk met bijzondere instrumenten. Ook neemt hij zijn nieuwste dubbelalbum 'Het Groene Woud' mee.

Aanvang 20:00 uur, kaarten via luuklenders.com. De Utrechts/Limburgse Luuk Lenders staat bekend als een muzikale duizendpoot én om zijn volksmuziek met Ierse whistles, ocarina's, accordeon en voetenpercussie. Soms speelt hij zelfs drie of vier instrumenten tegelijkertijd!

Als deze muzikale duizendpoot op het podium staat neemt hij je mee in een wervelwind van creativiteit, humor en prachtige muziek. Nieuw folkalbum Deze oktober bracht Lenders een goedgevuld dubbelalbum uit. Of je nu houdt van Ierse jigs, reels en hornpipes of heerlijk wilt wegdromen, je kunt je hart ophalen in dit muzikale bos. Lenders speelde met virtuositeit op ruim vijftig verschillende instrumenten om de klankwereld van het bos vorm te geven. Hij heeft het zelfs klaargespeeld om Ierse, Nederlandse en Amerikaanse grootheden te laten zingen. Weinig artiesten kunnen zeggen dat zangers van The Dubliners én The Chieftains, twee van Ierlands grootste folkbands van de laatste zestig jaar, op hun album staan. 'Het Groene Woud' is een prachtige muzikale parel van Nederlandse bodem, zeker de moeite waard om te beluisteren. Concert in de Weeffabriek Lenders zal tijdens dit concert muziek spelen van zijn nieuwe album, gecombineerd met bekende Ierse folknummers en verrassende acts.

Wees welkom! Het concert vindt plaats in de Grote Zaal van de Weeffabriek in Geldrop en duurt van 20:00 tot 22:00 uur met pauze. Tickets zijn €10 en koop je online.

Wanneer

  • Dagelijks vanaf 8 december 2023 20.00 - 22.00 uur
  • duur: van 20:00 tot 22:00 uur met pauze.

Prijzen

  • Tickets €10,-

Kenmerken