Richard Pors

Richard Pors, getrouwd met Leonie van Stipdonk, we hebben een zoon van 18, Jeroen. Samen zijn we eigenaar van Heerenhuys23.

Ik denk dat Geldrop-Mierlo veel leuker is dan de meeste inwoners beseffen. Er is altijd wel wat te doen. Een cultureel centrum met Weverijmuseum, een prachtig kasteel midden in het centrum, diverse wandel- en fietsroutes, een opgeknapt centrum in zowel Geldrop als Mierlo met nog steeds voldoende winkels en natuurlijk het mooie horecaplein in Geldrop.

Ik heb mezelf 8 jaar beloofd dat ik er alles aan zal doen om Geldrop nog leuker te maken. Samen met meerdere ondernemers en de gemeente hebben we 6 jaar geleden de werkgroep Recreatie en Toerisme opgezet. Daar is Villagemarketing uit voortgevloeid en daar ben ik nog steeds bestuurslid van. In Geldrop worden door diverse partijen activiteiten georganiseerd en je ziet dat er veel mensen op afkomen. Denk eens aan Wintersfeer, Beachvolley, de KommuS Kasteelconcerten, het 2-jaarlijkse Sterrenslag, de dorpsquiz etc. Hier op het plein is er in de zomer bijna elk weekend wel wat te doen. Je hoort ook steeds meer mensen zeggen dat ze niet meer naar Eindhoven gaan maar vertier in eigen dorp zoeken. Ik vind dat geweldig!

Sterker nog, steeds meer Eindhovenaren komen naar Geldrop maar ook uit de omliggende dorpen weet men Geldrop steeds vaker te vinden. Dat merken we hier op ’t Horecaplein duidelijk en daar wordt niemand in het centrum slechter van.

Inspanningen leveren succes op.”