Succesvolle editie 2021 Wollige Winterweken

Lockdown. En dat net in de periode dat we juist zo graag winkelen, met elkaar zijn en glühwein drinken bij de schaatsbaan. Dat ging dus allemaal ook in 2021 niet door. De decembermaand was door de lockdown voor iedereen even slikken. Maar desondanks wilden we er ook dit jaar weer met de diverse partijen een succes van gaan maken.

Stichting Villagemarketing Geldrop-Mierlo, KommuS, Centrum Hofdael, Wintersfeer Geldrop, DownTown promotions, Centrummanagement Geldrop en Magisch Mierlo sloegen de handen ineen. Er werd gewerkt aan een prachtig plan voor de dorpen waar we allemaal zo trots op zijn.

Sprookjesdecor

Ook dit jaar werden de centra van Geldrop en Mierlo weer gehuld in een prachtig gekleurd, sprookjesachtig lichtdecor. Inwoners wandelden door de straten en maakten de mooiste foto’s die dagelijks op social media werden gedeeld. Dit jaar hadden we daar het Kasteel in Geldrop en het Dienst Dommelvallei gebouw in Mierlo aan toegevoegd. En natuurlijk hoorde je, net als ieder jaar, toch de sinterklaasliedjes en de kerstmuziek, op elke hoek van de straat.

Wensballen 

Tijdens de Wollige Winterweken hebben we twee wensbomen in onze gemeente geplaatst. In die wensboom kon je een kerstbal ophangen met daarin jouw wensen die we in vervulling laten gaan. Uiteindelijk zijn er drie wensen in Geldrop en drie wensen in Mierlo gekozen die we in vervullig laten gaan. De opbrengst van deze wensen is naar Stichting No Guts, no Glory gegaan. Zij maken bijzondere belevenissen en wensen mogelijk voor mensen met een beperkte levensverwachting en hun mantelzorgers.

Online Radio

KommuS organiseerde en streamde de radio-uitzendingen ook dit jaar weer, zodat iedereen thuis op de bank toch kon meegenieten van de beste muziek. Ook een grandioos succes. Daarbij werd volop gebruik gemaakt van de donatiemogelijkheid. Inwoners vroegen massaal verzoeknummers aan waardoor we uiteindelijk een mooi bedrag konden ophalen voor het goede doel.

Geldrop 100 jaar
De 18 meter lange maquette ter gelegenheid van het 100 jaar samengaan van Geldrop en Zesgehuchten stond de gehele periode in de gang van De Wiele Creatief in Geldrop. Iedereen kon voor de ramen coronaproof kijken en zich honderd jaar terug in de tijd wanen. ’s Avonds was de maquette verlicht en gaf dan een heel andere indruk, bijna een sneeuwlandschap. Stichting Cultuur aan de Dommel had hierdoor een mooie activiteit die pastten onder de paraplu van de Wollige Winterweken.

Zinderend Zuiden 

Ook Omroep Brabant kwam even een kijkje nemen en hadden een mooie special gemaakt van Zinderend Zuiden over onze gemeente en de activiteiten die er plaats vonden. Vind je het leuk om dit terug te kijken? Kijk dan hier de aflevering terug over wat er allemaal voor moois te doen was. Bekijk de aflevering hier.

Mooi bedrag voor No Guts, No Glory

Stichting No Guts No Glory krijgt 2750 euro van de Wollige Winterweken. Dit bedrag is bij elkaar gebracht door giften en verzoekjes tijdens de Wollige Winter Weken in december en januari. No Guts No Glory maakt de (laatste) wensen van Kankerpatiënten en hun mantelzorgers mogelijk.

Wat is er mooier dan mensen die zo ziek zijn een mooie dag of activiteit aan te bieden. Wensen als één laatste concert, piano les, een orkest dirigeren of het bijwonen van een festival in covid tijden, dat zijn typische wensen die stichting No Guts No Glory uit laat komen. Alle wensen hebben met muziek te maken, precies in het straatje van de diverse partijen die samen het geld hebben opgehaald. In december en januari werd alles in het werk gesteld om donaties en giften op te halen voor de stichting.

Vele verzoekjes werden gedaan door inwoners uit en buiten Geldrop-Mierlo, zelfs van buiten Europa! Wensballen werden verkocht en gehangen in de wensbomen in Geldrop en Mierlo.

Foto door: Micle de Greef persfotografie