Geldrop-Mierlo Verweeft en Vermaakt

VERWEEFT & VERMAAKT

Kleurrijk textiel dorp

Er is genoeg te ontdekken!

Bekijk alle highlights van Geldrop-Mierlo!

Onze roots liggen in het textiel. De thuiswevers van Mierlo en de fabrikeurs in Geldrop zorgden dat de prachtigste stoffen vermaakt en verweven werden, al ver terug in de tijd.

Op zoek naar heerlijke ontspanning of naar bruisende gezelligheid? Zin in kleurrijke, historische verhalen of juist in het spotten van herten op de hei? Bij ons kan het allemaal. Geldrop-Mierlo verweeft en vermaakt. Oergezellig.

BEZOEK DE WEVERIJ

Benieuwd naar ons rijke (textiel) verleden?

Al voor 1700 bloeide de ‘lakennijverheid’ in ‘heerlijkheid’ Geldrop. Toch werd Geldrop-Mierlo rond 1850 pas echt booming door de textielindustrie. In die periode werden de grote fabrieken gebouwd, de schoorstenen, de arbeiderswoningen en de statige huizen van de fabrikanten.

Ontdek Geldrop-Mierlo

Wanneer je echt een verrassend weekendje weg wil met je gezin of alleen met je lief, dan kom je natuurlijk naar Brabant. En niet zomaar naar Brabant, maar naar het oergezellige Geldrop-Mierlo. Heerlijk struinen door de natuur of cultuur snuiven. Winkelen in stadse sfeer maar met dorpse gezelligheid. Geldrop-Mierlo verweeft het al jaren. Winkels, cafés, terrassen en leuke restaurants: het is er allemaal. Wandel door de tuinen van het Kasteel, bezoek de brocante markt, ga helemaal los op PitPop, op het Kommus Festival of geniet op het ijs tijdens Wintersfeer. Er is zoveel te doen! Je vindt het allemaal op deze site terug. Dagje uit, weekend weg of lekker lang op vakantie? Kom naar ons. Geldrop-Mierlo, verweeft & vermaakt.

Ontdek het geheim van 't katoenpad

Overnachten in Geldrop-Mierlo

Ask a local

Bourgondisch

Dierenrijk Mierlo