Tour de Kers

Al vakantieplannen? Als we één tip mogen geven: blijf lekker in de buurt. Bestemming Geldrop-Mierlo heeft genoeg te bieden. Naast al het ‘sportgeweld’ deze zomer, word je de komende zonnige maanden in en rondom Geldrop-Mierlo rijkelijk vermaakt. Inspirerende exposities en gave evenementen worden verweven met rustgevende wandelingen en fietstochten langs pittoreske plekjes. 

Wat wordt het? Een hapje en drankje op het horecaplein in Mierlo? Inspirerend uitstapje naar Japan, voor een expositie van toffe textielcreaties. Of toch ‘Tour de Kers’? Met mooie fietsroutes over de Strabrechtse Heide en het Mierlose platteland. Dwars door de sfeervolle bloesem van de kersenbomen en de kleurrijke schapenheide. Waar je onderweg hapt naar Peijenburg of een overheerlijke Mierlose Zwarte. Je merkt het: voor een top zomer hoef je dit jaar niet ver weg. Welkom, Welcome, Willkommen, Bienvenue, Benvenuto in het bruisende en bourgondische Geldrop-Mierlo. 

Rond en gezond? Hop hop, de koek is nog niet op…er is meer in het land van Peijenburg. Waar je vanochtend tussen de hofleveranciers van wol ‘gegraasd’ hebt, ontdek je in het Weverijmuseum hoe deze ‘witte krullen’ worden verweeft tot een prachtig stukje textiel. Benieuwd of jij het weven in de vingers hebt? Probeer het aan een van de eeuwenoude nog werkende machines. Happen naar nog meer cultureel erfgoed? Maak de oversteek naar het  Molenplein in Mierlo. Daar waar de  Mierlose molen op zaterdagen nog altijd op volle toeren maalt. Zeker de moeite waard om deze oude ambacht met eigen ogen te bewonderen. En voor wie thuis graag de ‘koekenbakker’ uithangt, in de shop kun je terecht voor heerlijke versgemalen meel en andere lekkernijen. 

Kimono Expositie: Japan, voor even verweven met Geldrop

Ben je nog opzoek naar een mooie expositie? Van 23 juli t/m 2 september 2021 organiseert het Weverijmuseum een zeer bijzondere tentoonstelling. Het museum heeft de unieke kans gekregen om uit de rijke collectie van privéverzamelaars Adri van Hoegee en G. van der Linden, van het voormalige Zijde museum In Meliskerke, een selectie te mogen maken van diverse kimono’s en accessoires. 

De kimono is een van de meest tot de verbeelding sprekende kledingstukken. Hét culturele icoon van Japan kent een lange geschiedenis, dat van het losvallende hofgewaad uitgroeide tot de elegante en tijdloze nationale dracht van Japan. Het woord kimono, wat betekent “het ding om te dragen” is een T-vormige gewaad voor zowel  mannen, vrouwen als kinderen. 

Bezoek de expositie