Textielroutes Geldrop-Mierlo

Voet voor voet ontdek jij steeds meer over het weefverleden van Geldrop-Mierlo. Ontrafel het geheim van het Katoenpad of laat je meevoeren langs de acht belangrijke textiellocaties in Geldrop. Het wordt hoe dan ook een bijzondere tocht door een bijzonder gebied. 

Katoenpad

Ergens op de Molenheide tussen Mierlo en Geldrop lag het Katoenpad. Het pad verdween omdat geen enkele thuiswever het nog durfde te bewandelen. Men vertelde dat het er spookte … Durven jullie het wel? Koop het boek, download de spannende Katoenpad app, ontdek meer over het geheim en bewandel het opnieuw aangelegde pad zelf.

Durf jij het aan?

Textielroute Geldrop

Speciaal voor jou als cultuursnuiver, maar ook als je gek bent van stoffen en alles wat met de weefindustrie te maken heeft, heeft Geldrop-Mierlo de Textielroute aangelegd. Een bijzondere route die je op acht historische punten meeneemt naar vroeger tijden. Download de route meteen.
 

Stap in het verleden

Stadswandeling rondje Geldrop

Stichting Rondje Geldrop-Mierlo organiseert rondleidingen door het centrum van Geldrop onder begeleiding van een gids. Deze rondleidingen gaan langs talrijke historisch interessante locaties, panden en monumenten. De gids vertelt onderweg allerlei wetenswaardigheden en beantwoordt uiteraard eventuele vragen van de deelnemers. Waar mogelijk proberen ze de zaken nader te illustreren door het tonen van oude historische foto’s en het vertellen van anekdotes.

Meer weten?