Dagje uit met kinderen

Ook voor de kinderen is er in kleurrijk Geldrop-Mierlo heel veel te beleven. Speel tussen de dieren in Dierenrijk, in speeltuin de Viking, of op de plek waar de Standerd Molen van Mierlo vroeger heeft gestaan: de Molenheide. Bij speeltuin de Molenheide is een speciale uitkijkpost gemaakt, zodat je kunt zien waar die molen vroeger heeft gestaan. En heel dichtbij is natuurlijk het Katoenpad, het pad uit het spannende kinderboek dat zich afspeelt op de Molenheide, daar in het bos. 

Dierenrijk Mierlo

In Dierenrijk kun je elke dag genieten. Slinger als een aap, sluip als een tijger en eet als een olifant. Kom gezellig langs en ontdek het dier in jezelf!

Ontdek Dierenrijk Mierlo

Durf jij het aan?

Ergens op de Molenheide tussen Mierlo en Geldrop lag het Katoenpad. Het pad verdween omdat geen enkele thuiswever het nog durfde te bewandelen. Men vertelde dat het er spookte … Durven jullie het wel? Koop het boek, download de spannende Katoenpad app, ontdek meer over het geheim en bewandel het opnieuw aangelegde pad zelf.

Ontdek het geheim

Kinderboerderij Geldrop

Op het Landgoed van Kasteel Geldrop vind je ook de Kinderboerderij. Een kinderboerderij op een prachtige plek, helemaal in het groen en met stallen en een eigen erf. In en om de boerderij wonen ezels, schapen, geiten, varkens, kippen, konijnen, cavia’s en hamsters. En niet te vergeten: boerderijkat Ruben, die de muizen wegjaagt uit het voerhok van de dieren. Alle dieren worden verzorgd door zo’n 40 vrijwilligers. Samen runnen zij de boerderij. 

 • Speeltuin de Viking

  Waterspeeltoestellen, schommels, een heus fort waar ze op en in kunnen klimmen, een groot schip, een kabelbaan, klimtoestellen, het houdt niet op! Dat is Speeltuin De Viking.

  De locals gaan er in de zomer met hun kleintjes naartoe. Picknickkleed mee en wat lekkers, want in deze speeltuin zijn de kindjes uren zoet. De speeltuin is helemaal omheind, dus ze kunnen niet verdwalen. 

  In het winkeltje verkopen ze limonade, snoep en chips om het speelfeest compleet te maken. Voor de prijzen van vroeger. Net als de toegangsprijs. Voor 1,60 euro mag je de hele dag blijven. Dus wil je de kindjes lekker laten spelen? Rij dan naar de Viking toe.

  Speeltuin de Viking
 • Speeltuin de Molenheide

  De Molenheide ligt vlakbij het Katoenpad. Een mooie combinatie voor een fantastisch dagje in het bos. Nu kun je op die plek heerlijk je kids laten spelen op de verschillende speeltoestellen die er staan.

  Tot ongeveer 1860 stond op de Molenheide in Mierlo nog een molen. En op die plek kun je dat nog steeds zien. Een speciale uitkijkpost aan de rand van de speeltuin geeft je een heel mooi idee van hoe het er vroeger uit moet hebben gezien. En op het hoogste punt, de Molenberg, is een 10 meter hoge contour van een molen geplaatst. Zodat het toch nog een beetje op vroeger lijkt. 

  Speeltuin de Molenheide

Monkeytown Mierlo

De leukste indoorspeeltuin van Mierlo en omstreken!

Kinderen kunnen hier klimmen, klauteren, door tunnels kruipen, glijden van diverse glijbanen, spelen met super lego en ravotten in de ballenbak. Voor de allerkleinsten is er een grote peuterhoek, die speciaal voor de ouders extra overzichtelijk is ingericht.

Bezoek Monkeytown

Kraak jij de Carillon Code?

En los je daarmee het mysterie rondom het vals klinkende klokkenspel van Geldrop op?

Het is 1933 als Barones van Tuyl van Serooskerken-Hoevenaar een 38 koppig klokkenspel kado geeft aan de Geldropse bevolking. Helaas kan niet iedereen dit waarderen en wordt uit wraak een van de klokken gestolen uit het Carillon! Deze klok is nog niet steeds terug gevonden waardoor het Carillon van Geldrop tot op de dag van vandaag nog ieder uur vals klinkt!

Lukt het jou om de missende klok te vinden en deze te luiden?

Alleen dan is het mysterie opgelost en kan de geest van de barones ruste in vrede.

In deze escape-wandeling ga je samen met je groep al lopend door het centrum van Geldrop op zoek naar aanwijzingen die je steeds verder brengen richting de oplossing van het mysterie.  Maar haast is geboden want je hebt maar 60 minuten de tijd om de missende klok daadwerkelijk te luiden en daarmee het mysterie op te lossen voordat het carillon weer vals over Geldrop klinkt!

Los jij de code op?

Escaperooms Geldrop-Mierlo!

Zijn jullie toe aan ongekende spanning? Is het tijd om jullie breinen samen te laten werken en gerenommeerd onderdeel te worden van de escape-scene die Nederland rijk is? Dan zijn de Escaperooms in Geldrop zeer gewaagd. 

Escaperooms in Geldrop

Evenementen in Geldrop-Mierlo - Ontdek de gezellige activiteiten die perfect zijn voor een dagje uit met het hele gezin

Op de kaart - Vind jouw kinderuitje in Geldrop-Mierlo