Dagje uit

In het kleurrijke Geldrop-Mierlo is er altijd iets te doen. Voor muziekliefhebbers en rustzoekers, voor fans van echt lekker eten of een fijne portie cultuur. In Geldrop-Mierlo worden cultuur, natuur en sfeervolle gezelligheid dagelijks met elkaar verweven. 

Lekker de natuur in of een dagje uit? Check hier wat allemaal mogelijk is.

Dierenrijk Mierlo

In Dierenrijk kun je elke dag genieten. Slinger als een aap, sluip als een tijger en eet als een olifant. Kom gezellig langs en ontdek het dier in jezelf!

Ontdek Dierenrijk Mierlo

Benieuwd naar ons rijke (textiel)verleden?

Al voor 1700 bloeide de ‘lakennijverheid’ in ‘heerlijkheid’ Geldrop. Toch werd Geldrop-Mierlo rond 1850 pas echt booming door de textielindustrie. In die periode werden de grote fabrieken gebouwd, de schoorstenen, de arbeiderswoningen en de statige huizen van de fabrikanten.

Bezoek het Weverijmuseum

Ontdek 't Kasteel!

Midden in het centrum van Geldrop ligt het Kasteel van Geldrop, omringd door een prachtige Engelse landschapstuin. Kasteel Geldrop, zoals het heet, werd gebouwd in 1350, door Ridder Philips 1 van Geldrop, over wie verder niet veel bekend is. Naast het Kasteel is er ook een Kinderboerderij, Zintuigentuin en Bloemenhof te bezoeken en kan je heerlijk lunchen bij de Kasteelhoeve.

Bezoek het landgoed

Fietsen in Geldrop-Mierlo

In Geldrop-Mierlo kun je heerlijk fietsen. Fiets bijvoorbeeld langs de schaapskuddes af over de Strabrechtse Heide of kies een van de andere routes uit. Historie, natuur, dorp en platteland, en oergezellige stopplekken, om iets te drinken zijn naadloos met elkaar verweven.

Wandelen in Geldrop-Mierlo

Geldrop-Mierlo ligt middenin een prachtig wandelgebied. Wandel door de kleurrijke natuur of door de dorpse gezelligheid. Kies voor een paar kilometer wandelen door de bossen op de Molenheide of voor een flinke hike over de Strabrechtse Heide. 

Dagje Wellness

SpaSense Geldrop een wellnessresort waar gastvrijheid, gastronomie en genieten samenkomen. In het resort vind je een ruim aanbod aan sauna’s en wellnessfaciliteiten en een sfeervol restaurant.

Bezoek SpaSense Geldrop