Natuur in Geldrop-Mierlo

Geldrop-Mierlo is rijk aan kleurrijke bossen in de herfst en een prachtige paarse heide in augustus. Maar ook op andere momenten is de natuur in het oergezellige Geldrop-Mierlo verrassend. De mooiste plekken hebben we alvast voor je bij elkaar gezet.

 • Fietsen in Geldrop-Mierlo

  In Geldrop-Mierlo kun je heerlijk fietsen. Fiets bijvoorbeeld langs de schaapskuddes af over de Strabrechtse Heide of kies een van de andere routes uit. Historie, natuur, dorp en platteland en oergezellige stopplekken om iets te drinken zijn naadloos met elkaar verweven.

  Fietsen in Geldrop-Mierlo
 • Wandelen in Geldrop-Mierlo

  Geldrop-Mierlo ligt midden in een prachtig wandelgebied. Wandel door de kleurrijke natuur of door de dorpse gezelligheid. Kies voor een paar kilometer wandelen door de bossen op de Molenheide of voor een flinke hike over de Strabrechtse Heide. En er is nog meer. 

  Ben je slecht ter been? Ook dan zijn er routes in de bosrijke omgeving waar je lekker tot rust kunt komen. Speciaal voor mindervaliden zijn er twee rolstoelpaden.
  Wandelen in Geldrop-Mierlo? Een must op het lijstje van de wandelaars.

  Wandelen in Geldrop-Mierlo
 • Toeren in Geldrop-Mierlo

  Ontdek de omgeving van Geldrop-Mierlo op e-scooters. Via speciaal ontwikkelde routes ontdek je natuur, cultuur en gezellige terrasjes voor een hapje en een drankje. 

  Toeren in Geldrop-Mierlo

Strabrechtse heide

De Strabrechtse Heide is een weids en kleurrijk natuurgebied van ca. 1500 hectare, dat ligt in de gemeenten Heeze-Leende, Someren en Geldrop-Mierlo. Het is werkelijk waar een van de mooiste natuurgebieden van Brabant. Het moment dat je de heide oploopt, kun je niet anders dan even je adem inhouden: het is een moment waarop je even stil wil zijn.

Bezoek de Strabrechtse Heide
 • Sang en Goorkens

  Het Sang en Goorkens is een uitgestrekt natuurreservaat in Mierlo, in totaal ongeveer 122 hectare groot. Het Sang is een ongeveer 15 hectare groot wetenschappelijk bosreservaat. Er wordt geen beheer op gevoerd en er wordt niet gekapt, omdat het gaat om een zeer oud elzenbroekbos dat al voor 1800 bestond.

  Sang en Goorkens
 • Dal van de Kleine Dommel

  Als je van wandelen houdt en van verrassend mooie uitzichten aan het water, dan hoort een wandeling door het Dal van de Kleine Dommel in Geldrop zeker op je bucketlist. Het staat bekend als een van de mooiste beeklandschappen in Brabant.

  Dal van de Kleine Dommel
 • Somerense Heide

  Ten zuiden van de Strabrechtse Heide verder richting Weert in Limburg ligt de Somerense Heide. Een prachtig kleurrijk wandel- en fietsgebied met verschillende vennen, zoals het Beuven en het Keelven.

  Somerense Heide
 • Geniet van de Mierlose Zwarte

  Bezoek de Kersenboerderij, Hof van Huijbers of fiets de Kersenbloesemroute

  Geniet van de Mierlose Zwarte

Wat hebben Vincent van Gogh, A.F.Th van der Heijden en de Venus van Mierlo met elkaar te maken? Heeft het in de bossen van Geldrop-Mierlo vroeger gespookt? Beleef Geldrop-Mierlo wandelend of op de fiets en krijg antwoord op al deze vragen.

Naast de verschillende wandel- en fietsroutes kan je ook het prachtige Landgoed Kasteel Geldrop bezoeken. Wandel en bewonder de Engelse Landschapstuin, Bloemenhof en Zintuigentuin.

Ontdek Landgoed Kasteel Geldrop

Midden in het centrum van Geldrop ligt het Kasteel van Geldrop, omringd door een prachtige Engelse landschapstuin. Kasteel Geldrop, zoals het heet, werd gebouwd in 1350, door Ridder Philips 1 van Geldrop, over wie verder niet veel bekend is. Naast het Kasteel is er ook een Kinderboerderij, Zintuigentuin en Bloemenhof te bezoeken en kan je heerlijk lunchen bij de Kasteelhoeve.

 

Bezoek Kasteel Geldrop