Wat te doen

Geldrop-Mierlo is een unieke gemeente met twee oude dorpskernen. De kernen gaan ver terug in de tijd: ze werden tussen 1200 en 1300 al in oude geschriften vermeld. Onze lekkernijen zijn in het hele land bekend: Peijnenburg Peperkoek en de Mierlose Zwarte, de lekkerste kers. Ja, die komen van ons. Gezellige terrassen en winkels, leuke restaurantjes en cafés, festivals, musea, galerieën: er is genoeg om van te genieten, of je nu alleen bent, met een groep komt, of met je gezin. Ben je op zoek naar rust, wellness en natuur? Ook dan ben je in Geldrop-Mierlo helemaal op je plek. Check wat er allemaal te doen is als jij komt.

BEZOEK DE WEVERIJ

Benieuwd naar ons rijke (textiel) verleden?

Al voor 1700 bloeide de ‘lakennijverheid’ in ‘heerlijkheid’ Geldrop. Toch werd Geldrop-Mierlo rond 1850 pas echt booming door de textielindustrie. In die periode werden de grote fabrieken gebouwd, de schoorstenen, de arbeiderswoningen en de statige huizen van de fabrikanten.

Bezoek Landgoed Kasteel Geldrop

Midden in het centrum van Geldrop ligt het Kasteel van Geldrop, omringd door een prachtige Engelse landschapstuin. Kasteel Geldrop, zoals het heet, werd gebouwd in 1350, door Ridder Philips 1 van Geldrop, over wie verder niet veel bekend is. Naast het Kasteel is er ook een Kinderboerderij, Zintuigentuin en Bloemenhof te bezoeken en kan je heerlijk lunchen bij de Kasteelhoeve.

  • Dierenrijk Mierlo

  • Overnachten in Geldrop-Mierlo

  • Bourgondisch

  • Ask a local

  • Ontdek 't geheim van het Katoenpad

Ontdek ons weefverleden

Onze roots liggen in het textiel. De thuiswevers van Mierlo en de fabrikeurs in Geldrop zorgden dat de prachtigste stoffen vermaakt en verweven werden, al ver terug in de tijd. Textiel zit in ons bloed. Een kleurrijk verleden dat nu nog overal voelbaar is.