Cultuur in Geldrop-Mierlo

Geldrop en Mierlo gaan allebei als dorp ver terug in het verleden. Dat is nog steeds te voelen en te ervaren op verschillende plaatsen. Zoals in het Weverijmuseum, dat staat op de plek waar vroeger de grote wolfabrieken stonden. Of in het oude Kasteel van Geldrop, dat al in 1340 een belangrijke rol in de omgeving speelde.

Heb je meer zin in een unieke film, concert of een voorstelling, dan is de Weeffabriek het adres. Een kijkje bij de galerieën en musea is ook zeker de moeite waard. Je hoeft je niet te vervelen als je in kleurrijk Geldrop-Mierlo bent.

de Weeffabriek

De Weeffabriek initieert, faciliteert en verbindt organisaties in Geldrop op het gebied van cultuur, ontspanning, educatie en gezonde levensstijl. Je kunt het zien als een theater, een filmhuis, een muziekpodium en een plek waar de inwoners van Geldrop-Mierlo interessante cursussen kunnen volgen. Cultuurplein De Bleek voor het Centrum is uniek vanwege de oude fabrieksschoorsteen in het midden, waar verschillende leuke creatieve markten omheen worden georganiseerd. De ingang van het Weverijmuseum ligt tegen de Weeffabriek aan. Het oudste gedeelte van het gebouw herbergt De Wiele, waar jong en oud hun creatieve hart kan ophalen.

Bezoek de Weeffabriek

Cultuurhuis 't Patronaat

’t Patronaat is theater en filmhuis in één. Artiesten als Vigo Waas, Guido Weijers en Wim Daniëls staan er graag op het podium. Natuurlijk komen er regelmatig nog meer bekende en minder bekende cabaretiers en toneelgroepen hun kunsten laten zien.. Check de evenementenagenda om te ontdekken wat er te doen is als jij in het oergezellige Geldrop-Mierlo bent.

Bezoek 't Patronaat

Musea en galerieën

Wanneer je een liefhebber bent van kunst en cultuur, dan mag een bezoek aan de musea en galerieën die Geldrop-Mierlo rijk is, zeker niet ontbreken. Galerie De Ruimte en het Weverijmuseum zijn in de regio meest bekend. Maar er is nog meer. Kies hier welke interessante locaties je zeker op je agenda wil zetten.

Genieten van historie?

Wat is er te doen? - Deze culturele activiteiten in Geldrop-Mierlo staan op de agenda