Ontdek onze toplocaties!

Op zoek naar heerlijke ontspanning of naar bruisende gezelligheid? Zin in kleurrijke, historische verhalen of juist in het spotten van herten op de hei? Bij ons kan het allemaal. Bezoek Landgoed Kasteel Geldrop, Weverijmuseum Geldrop de Standerdmolen in Mierlo. En er is nog veel meer! Geldrop-Mierlo verweeft en vermaakt. Oergezellig.

BEZOEK DE WEVERIJ

Benieuwd naar ons rijke (textiel)verleden?

Al voor 1700 bloeide de ‘lakennijverheid’ in ‘heerlijkheid’ Geldrop. Toch werd Geldrop-Mierlo rond 1850 pas echt booming door de textielindustrie. In die periode werden de grote fabrieken gebouwd, de schoorstenen, de arbeiderswoningen en de statige huizen van de fabrikanten.

Bezoek de weverij

Ontdek Kasteel Geldrop

Ontdek Kasteel Geldrop

Midden in het centrum van Geldrop ligt het Kasteel van Geldrop, omringd door een prachtige Engelse landschapstuin. Kasteel Geldrop, zoals het heet, werd gebouwd in 1350, door Ridder Philips 1 van Geldrop, over wie verder niet veel bekend is. Naast het Kasteel is er ook een Kinderboerderij, Zintuigentuin en Bloemenhof te bezoeken en kan je heerlijk lunchen bij de Kasteelhoeve.

Ontdek het kasteel

Kom jij het graan malen in onze molens?

Middenin het centrum van het oergezellige Mierlo staat de Standerdmolen Mierlo, een echte blikvanger. Een standerdmolen is een molen die als het ware op een standaard rust. Wanneer de wind uit een bepaalde richting komt, wordt de hele molen gedraaid om wind te kunnen vangen, en niet alleen de kap met de wieken.

Het Nupke is Brabants voor nopje, knoopje of bultje. De grond waar de molen in 1843(!) op is gebouwd, is een natuurlijke verhoging in het landschap. Een bultje. Dat is waarschijnlijk waarom de plek door de omwonenden ‘Nupke’ werd genoemd. Nupke betekende ‘bultje’ in oud-Geldrops. 

Bezoek de molens

Geniet van de Strabrechtse Heide

De Strabrechtse Heide is een weids en kleurrijk natuurgebied van ca. 1500 hectare, dat ligt in de gemeenten Heeze-Leende, Someren en Geldrop-Mierlo. Het is werkelijk waar een van de mooiste natuurgebieden van Brabant. Het moment dat je de heide oploopt, kun je niet anders dan even je adem inhouden: het is een moment waarop je even stil wil zijn.

Bezoek de Strabrechtse Heide
  • Horecaplein Geldrop

    Het Horecaplein is een gezellig nostalgisch plein, aangelegd in het centrum van Geldrop. De verschillende terrassen maken het vooral in de zomer een heerlijke plek. 

    Horecaplein Geldrop
  • Molenplein Mierlo

    Het Molenplein in Mierlo is het plein bij de Standerdmolen. Het Molenplein is centraal gelegen in het centrum en standplaats van de wekelijkse markt.

    Molenplein Mierlo