Bucket Buurt Boek

Met het Bucket Buurt Boek van Geldrop Mierlo ontdek je op vermakelijke wijze hoe verrassend veelzijdig jouw gemeente is. Jong of minder jong. Heidehopper of herrieschopper. Tegendraads of juist voorwaarts. Verweef spanning en ontspanning & vermaak jezelf met vele toffe opdrachten in en rondom jouw buurt. Van fotozoektocht tot kookklus. Van spoorzoeker tot beestachtige breinbreker. Van groen tot lekker doen. Kroon jezelf tot ere buurt burger van het oergezellige Geldrop Mierlo!
 

Schapen en Stofhappers

 • Wevershuisje

  Maak een wevershuisje thuis. Knutsel een kijkdoos in elkaar en laat zien hoe ze vroeger leefde. Download hier de diverse items voor in jouw huisje

  Wevershuisje
 • SPOT-ON

  Weet jij waar dit is? Plaats deze platen in een foto van nu. Houd ze voor je camera en probeer terug in de tijd te reizen.

  SPOT-ON

Koekenbakkers en Kersenplukkers

 • Recept: Peijnenburg Parfait

  Proef de heerlijke Peijnenburg Parfait van Kaffee Peijnenburg! Bekijk hier het recept.

  Recept: Peijnenburg Parfait
 • Recept: Mierlese Leutjes

  Een heerlijke recept van Bastronomie waarbij zowel de Peijnenburg Koek als het Mierlese Leutje in is verwerkt! Bekijk het recept hier

  Recept: Mierlese Leutjes
 • Baileys Bonbons

  “Pure chocolade is erg gezond… en het geeft je een vrolijk gevoel!” Probeer het eens met de Baileys Bonbons van Rubenz 

  Baileys Bonbons
 • Maak je eigen kaart!

  Maak je eigen kaart!  Met jouw persoonlijke boodschap. Knip uit.... en stuur op! 

  Maak je eigen kaart!

Nog meer vermaak! - Dit moet je ook gezien of gedaan hebben

 • Test jouw kennis van muziek

  Eeuwenlang maken mensen muziek, zingen ze en bespelen ze instrumenten. Veel hedendaagse muziek heeft een klassieke oorsprong: de instrumenten, muzikale thema’s en ook remixen. Je moet het maar weten, maar het is echt zo! De vragen gaan over jouw kennis van ‘klassiek’.

  Test jouw kennis van muziek
 • Flipboekje tekenen

  Een flipboekje is een boekje met op elke bladzijde een tekening die steeds een klein beetje verandert. Als je vervolgens de bladzijden snel door je hand laat gaan, lijkt de tekening in beweging te komen.

  Flipboekje tekenen
 • Maak een wonderschijf

  Een wonderschijf thaumatroop) is niets anders dan twee kartonnen rondjes op een satéprikker of gespannen tussen twee stukjes elastiek

  Maak een wonderschijf
 • Mierlose puzzelvragen

  Ben jij een echte Mierlo kenner? Doe dan hieronder mee met deze quizvragen. In de week voor kerstmis verschijnt er een uitgebreidere puzzel in de Mierlose krant en op de website van Heemkundekring Myerle.

  Mierlose puzzelvragen
 • Een tocht door het dorp!

  Kan jij de kinderen bij Hoppakee laten uitkomen? 

  Een tocht door het dorp!

Hike & Bike

 • Fietsrondje Geldrop-Mierlo

  Het fietsrondje Geldrop-Mierlo is als een 8 die om en door de beide dorpen gaat. De route is bedacht en gemaakt door een groep ondernemende inwoners in samenwerking met de gemeente.

  Fietsrondje Geldrop-Mierlo
 • Textielroute

  De Textielroute brengt je al wandelend terug naar het ontstaan van de textielindustrie, in het hart van Geldrop. Je wandelt langs de acht meest belangrijke textiellocaties in de geschiedenis van dit dorp.

  Textielroute
 • Kleine ijsvogelvlinder route

  Deze 20 kilometer lange Fietsroute Kleine IJsvogelvlinder laat je op prachtige plekken komen waar de Kleine IJsvogelvlinder misschien ook te spotten is: als je niet te hard fietst.

Nog meer vermaak - van Jeugdvakantieweek Mierlo!

Bucket Buurt Boek

Wil je het doeboek nog een keer doen? Of heb je het boek niet ontvangen? Download dan hier het boek online! 

Download hier online