Kasteel Geldrop

Midden in het centrum van Geldrop ligt het Kasteel van Geldrop, omringd door een prachtige Engelse tuin. Kasteel Geldrop, zoals het heet, werd gebouwd in 1350, door Ridder Philips 1 van Geldrop, over wie verder niet veel bekend is.

Inmiddels is het Kasteel met de tuinen eromheen een plek waar het heerlijk ontspannen is. De allerkleinsten vermaken zich al snel in de Kinderboerderij en de Zintuigentuin. In de Bloemenhof, dat zomers vol bloeiende bloemen staat, staan allerlei zitjes waar je gebruik van kunt maken. Het Koetshuis is het thuishonk van het IVN dat regelmatig allerlei activiteiten organiseert. 

Het Kasteel is fantastisch om doorheen te struinen. Er zijn verschillende rondleidingen te reserveren, zodat je de echte schatten kunt ontdekken. De oude kelder met de kerker, de 19e eeuwse stijlkamers met authentieke meubels, de bibliotheek met de oude boeken: je wordt verrast door wat Kasteel Geldrop te vertellen heeft. En het kan zomaar zijn dat er net een huwelijk gesloten wordt: Kasteel Geldrop is een populaire plek om elkaar trouw te beloven en een prachtige bruidsreportage te laten maken.

Regelmatig zijn er in het Kasteel exposities te bezoeken. De expositiezalen van Kasteel Geldrop op de eerste verdieping zijn geheel rolstoeltoegankelijk. De exposities zijn geopend op elke donderdag, vrijdag en zondag tussen 14.00 en 17.00 uur. De toegang is gratis.

Kenmerken