Geldrop-Mierlo kent een rijke geschiedenis vanwege het weefverleden en natuurlijk de Mierlose Zwarte. Maar wist je dat er nog veel meer uit Geldrop én Mierlo komt? Zo biedt de gemeente een hoop streekproducten. Ontdek alle lokale specialiteiten op deze pagina. 

Bier Donjon

Chung-Hsuan Wu, oorspronkelijk afkomstig uit Taiwan, is een brouwer met een passie die de grenzen overstijgt. Zijn liefde voor de Nederlandse biercultuur is een avontuur geworden. In 2023 heeft hij zich ondergedompeld in de kunst van het brouwen en de geheimen van bier ontdekt onder begeleiding van de meester, Paul van 'Goede Kant van Het Spoor'. Geïnspireerd en gedreven door zijn eigen smaakvisie, besloot hij zijn eigen stempel te drukken op de bierwereld met de brouwerij genaamd Donjon, gevestigd in Donjon, Geldrop.

Ontdek het bier Donjon
Bier Donjon Geldrop

Brouwerij Nijver

Als inwoner van de gemeente ken je Kaffee Peijnenburg vast wel! Misschien heb je ook wel eens bij Hotel Nijver geslapen als bezoeker. Maar wist je dat sinds 2016 naast Kaffee Peijnenburg en Hotel Nijver Brouwerij Nijver gevestigd is? 

Brouwerij Nijver is een echte brouwerij met een hele kleine brouwcapaciteit (130 liter). Het uitgangspunt van Brouwerij Nijver is dat we er alleen ambachtelijk bier brouwen, oftewel met de hand gebrouwen bier.  Samen met vrienden van Carlo en brouwer Bart worden er op dit moment 3 bieren gebrouwen: Geldrops Blond, Donkerbruin Vermoeden en Tripel Carlo.

Ontdek de bieren van Brouwerij Nijver

Mierlose flan

Al vanaf 1100 was Mierlo een ‘heerlijkheid’ waar de heren van Mierlo kersen kweekten, op de manier waarop de Romeinen dat deden. Inmiddels is de Mierlose Zwarte Kers officieel benoemd als een eigen soort. Een echt streekproduct met landelijke bekendheid. De kers kan je verkrijgen bij verschillende lokale groente & fruitwinkels maar ook twee locaties waar je deze fruitsoort in het echt kan zien, zoals de Kersenboerderij en Hof van Huijbers.
Iets te vieren? Haal dan de Mierlose flan in huis! Dit is een heerlijk luchtig Moscovisch gebak met kersen in een huisgemaakte kersenconfituur, bedekt met heerlijk verse slagroom, standaard gedecoreerd met poedersuiker en het Wapen van Mierlo.

Ontdek de Mierlose Flan
 • Kersenservies

  De Mierlose Kers heeft typische streekproducten. Wil je de kers permanent in je huis hebben staan? Dan is het kersenservies echt iets voor jou! Van koffiekop tot dienblad en van theeglas tot etagère, natuurlijk voorzien van de kers waar Mierlo bekend om staat. Het kersenservies is te koop bij shop-in-shop Samen bij Ellen in Mierlo, waar nog veel meer andere leuke producten te vinden zijn. 

  Kersenservies
 • Producten met de kers

  Naast kersenservies bestaan er ook veel andere streekproducten met de Mierlose Zwarte. Van kersenwijn en kersenbiertje, te koop bij de Bottelarij, tot pannenkoekenmeel, te koop in de winkel van de standerdmolen in Mierlo. 

  Producten met de kers
 • Geldrop-Mierlo tegel

  Het Nederlandse Story Tiles ontwierp een serie stedentegels van de mooiste plekken in ons land en daar hoort deze tegel uiteraard 100% tussen! ’t Tegeltje vat in een klein verhalend kunstwerkje op handgebakken keramiek het karakter en de sfeer van de stad samen.

  Geldrop-Mierlo tegel

Peijnenburg Koek

Wanneer je door Geldrop loopt kan je het misschien al ruiken: Peijnenburg Koek. De oorsprong van het bedrijf dateert al in 1883, toen Harry Peijnenburg een brood-, koek- en beschuitbakkerij in Geldrop oprichtte. Zijn zoon, Johan Peijnenburg, gaat in 1915 met de productie van de ontbijtkoek aan de slag. Hij is een creatieve ondernemer, waardoor ontbijtkoek meer wordt dan gewoon een koek. Door middel van mooie verpakkingen, storytelling en het inspelen op de behoeftes van klanten overleeft Peijnenburg elke tegenslag. Vooral het 'Happen naar Peijnenburg' bleek een groot succes, waar zelfs de Koninklijke Familie aan mee doet. 

Lees hier het hele verhaal