Koop Lokaal: Je hoeft echt niet zelf te koken

| Marianne Canters

Het is namelijk echt niet nodig om iedere dag van de week zelf te koken of te lunchen met een saaie boterham. In Geldrop (en in Mierlo, waarover in het volgende blog meer gaat) zijn er meer dan 20 verschillende horecagelegenheden die heel graag voor je koken of je lunch bereiden.

Ik koos drie van deze gelegenheden uit, bestelde online en telefonisch mijn lunch en diner, en haalde de volgende dag samen met collega-blogger Vivianne, dit lekkere eten op.

Coffee to go

Coffee to go

Eerst halen we een heerlijke coffee to go bij Cafe Quattro. De Italiaanse koffiebar in de Langstraat. Hoe dichter we bij de ingang komen, hoe sterker we de geur van de verse koffie ruiken. Het prachtige koffieapparaat maakt het kenmerkende, gezellige geluid van de melkopschuimer. Bijkletsen aan een tafeltje kan helaas niet, maar koffie meenemen kan dus wel. Ik bestel een macchiato voor mij, een cappuccino voor Vivianne en met de bekers in de hand lopen we Cafe Quattro uit, recht de zon in. Op een bankje verderop kletsen we – op anderhalve meter afstand, maar genietend van de koffie – even bij.

Broodje Carpaccio met truffelmayonaise

De volgende to go-stop is Restaurant de Zwaan. De plek waar ik mijn allereerste horecabijbaan had. Ga even terug (voor de kenners) naar de tijd dat het terras van de Zwaan nog bestond uit tafeltjes en stoeltjes om het huis. Dat is echt heel lang geleden dus.

Wanneer we nu binnenstappen om volgens de meeste Geldroppenaren ‘het lekkerste broodje van Geldrop’ te halen, staat het er vol met dozen. Dozen waarin bestelde diners worden verpakt. Het broodje carpaccio met truffelmayonaise dat Bert aan mij geeft, ziet er door de verpakking heen al heerlijk uit. Ik moet zeggen, of het nu binnen aan tafel is, op het terras of in een doos, de kwaliteit van het eten is nog steeds evengoed. Dat proef ik later als ik in de tuin van het broodje geniet.

Poke Bowls

Het diner bestelde ik bij Restaurant Square. Al meerdere keren tipten vrienden de Poke Bowls van Square. En dat was niet tegen dovemans oren. De eerste Poke Bowl die ik ooit at, at ik met uitzicht op de Oosterschelde. Iedere keer als ik nu een Poke Bowl eet, komt die herinnering weer terug. En daar heb ik wel zin in. Ik neem twee Poke Bowls mee, een met zalm voor mij en een met tonijn voor mijn vriend, en kan bijna niet wachten tot het avond is. 

Ik kan ze allemaal opnoemen, binnen en buiten het centrum, al die horecaondernemers die klaarstaan voor ons. Maar ik kan je ze beter zelf laten ontdekken. Je kunt online bestellen of telefonisch, je kunt gaan afhalen of laten bezorgen. Misschien moet je zelf wel nog even iets opwarmen, misschien ook niet. Maar maakt dat iets uit in deze tijd?

Het is hoe je jouw lokale horecaondernemers steunt. De ondernemers die eerder voor ons klaarstonden toen we bij hun op het terras gingen zitten, of bij hun aan tafel schoven, staan nu nog steeds voor ons klaar.

De Poke Bowls overigens brachten ons inderdaad terug naar de Oosterschelde, en zeker, ze smaakten top, zoals getipt. Komend weekend doen we het weer, lokaal bestellen. De keuze is reuze, gezien de keukens die ons dorp rijk is … 

Ik bestel lokaal. Jij toch ook?