Koop Lokaal: Meer dan alleen lekker en dichtbij

| Vivianne van Bijsterveld

Mis jij het ook zo? Gezellig uit eten, een weekendje weg of een terrasje pakken? Anders ik wel! Maar ken je de uitdrukking: ‘Het leven is een feestje, maar je moet zelf de slingers ophangen’? Daarvoor hoef je echt niet ver van huis te zijn. Zeker niet als je het geluk hebt om in Geldrop-Mierlo te wonen. Er is hier genoeg te beleven, want onze gemeente heeft veel supergezellige horecazaken.

Mijn collega Marianne gaf vorige week het startsein met haar vlog en blog in Geldrop. Zij bestelde online en telefonisch haar lunch en diner en dat gingen we samen ophalen. Want je hoeft echt niet te koken als je daar even een keer geen zin in hebt.

Koffie to go

Na een uitgebreide wandeling op de Strabrechtse Heide, besloot ik om mijn koffie to go te halen bij de Strabrechtse Hoeve. Aan de rand van een prachtig stukje Mierloos natuurgebied is deze hoeve gehuisvest. Eigenaar Peter-Paul van Meerwijk is een vriendelijke man, met een prachtig bedrijf en vooral…. hij maakt overheerlijke cappuccino. Een lekkere koek laat ik achterwege. Ik heb namelijk voor deze dag wat meer afspraken staan met lokale horecaondernemers. Oftewel, vandaag hang ik de slingers op en ga ik niet koken, maar genieten. Met mijn cappuccino in de hand wandel ik naar het centrum van Mierlo. Santé.

Broodje carpaccio met truffelmayonaise

Op het Molenplein heb ik afgesproken met Marianne. Vorige week liepen we in een zonnetje door Geldrop, vandaag regent het zachtjes. We steken onze plu’s op en kletsen eerst even gezellig bij - op anderhalve meter afstand. Daarna wandelen we naar de Broodjes Boutique. Een heel kleurrijk en gezellig zaakje, niet ver van het Molenplein. Eigenaresse Karin had ik eerder die ochtend onze bestelling doorgegeven. Voor mij een broodje carpaccio en voor Marianne een broodje tonijnsalade. Als we binnenkomen roept Karin: ‘Precies op tijd, ik pak de broodjes even voor jullie in.’ We werpen watertandend een blik op het lekkers. Dat ziet er heerlijk uit! En dat proeven we ook, als we even later samen bij mij thuis aan de tafel zitten.

Maaltijdsalade ‘Thuis!’

Het diner bestelde ik bij Restaurant Thuis! Eten en drinken.  Ik ken het restaurant goed. Eigenaar Yori Strijbosch is een fijne gastheer, die graag een praatje maakt en het zijn gasten erg naar de zin maakt. Voor mezelf bestelde ik de maaltijdsalade ‘Thuis!’. Een flinke salade met gerookte paling, gerookte zalm en Hollandse garnalen. Een hardloper volgens Yori. Voor mijn man en dochter bestel ik een carpacciosalade. Ik kan bijna niet wachten tot het avond is!

Zoveel keuze

Met een blij gevoel sluit ik de dag af. Superfijn toch dat er zoveel fantastische horecazaken in Mierlo (en Geldrop) zijn. En ja, ik had mijn favoriete gerecht ook bij de Griek of Italiaan kunnen halen, of bij een van de andere restaurants. Keuze genoeg! Alles wat je nodig hebt is op loop- of fietsafstand.  Ik kan ze allemaal opnoemen, binnen en buiten het centrum, al die horecaondernemers die klaarstaan voor ons. In deze tijd kunnen we elkaar heel goed helpen. Door precies hetzelfde uit te geven, maar op een net iets andere manier. Maak er een feestje van en hang die slingers op!

Ik bestel lokaal. Jij toch ook?