Lokaal inpluggen bij...Jac van Stratum

| Vivianne van Bijsterveld

De ondernemers van Geldrop-Mierlo geven én verdienen energie!

De passie en drive waarmee ondernemers dagelijks voor ons klaarstaan werkt in veel gevallen aanstekelijk. Het geeft ons energie. En vice versa. Daarom pluggen we even in bij onze lokale ondernemers om te kijken hoe het gaat met ze.

Jac van Stratum van Van Stratum Techniek BV is een man vol passie en drive. We pluggen bij hem in en vragen wat hem energie geeft.

Jac van Stratum is 56 jaar, getrouwd met Danielle, en de –trotse- vader van drie kinderen. Hij is directeur/eigenaar van Van Stratum Techniek BV. In de volksmond beter bekend als Van Stratum Elektrotechniek.

Op 21 juli 1922 werd het familiebedrijf opgericht. Onder leiding van drie generaties van Stratum is het bedrijf uitgegroeid tot een belangrijke speler in de Brainportregio Eindhoven. 

Jubileum

Vorig jaar werd op 21 juli in het bijzijn van alle 35 medewerkers op het bedrijf in Geldrop het officiële startsein gegeven voor de viering van het jubileumjaar: 100 jaar sterk in service, onderhoud en beheer van gebouwgebonden elektrotechnische installaties voor bedrijven, instellingen en (semi)overheden in de regio.

Ondernemen zit in de familie en in het bloed, vertelt Jac enthousiast. Hij is trots op zijn bedrijf, op de mensen die er werken en op de samenwerking met andere partijen. 

Geldrop is fijn wonen en werken

In Geldrop is de sympathieke ondernemer geboren en getogen. “In Geldrop liggen mijn roots, ik ben hier opgegroeid en mijn kinderen groeien hier op. Mijn sociale leven, sport en werk speelt zich af in Geldrop en omgeving. Fijn, want ik woon en leef graag in het ‘zonnige Zuiden”, zegt hij met een lach. “Geldrop heeft een gevarieerd aanbod van natuur, cultuur, historie en toeristische attracties. We beschikken over highlights zoals het Landgoed Kasteel Geldrop, de Weeffabriek, het Weverijmuseum, en al jaren over een prachtig horecaplein. We hebben een prima infrastructuur, een ziekenhuis, een station. Kortom, Geldrop is een dorp met stadse allure met een mooi stuk natuur op steenworp afstand. Het is hier goed toeven! En ja, ik kan wel zeggen dat ik trots ben op Geldrop.”

Veel van zijn vrije tijd brengt Jac door in Geldrop. Zo sport hij bij Laan 7, doet aan hockey en golf. Hij gaat graag uit eten en borrelt elke vrijdagmiddag bij Heerenhuys 23. 

Verbinden

Ondernemen geeft hem energie. “Het verbinden van mensen en bedrijven, dat is mijn passie. Samen ervoor zorgen dat klanten tevreden zijn. Het geeft me veel energie om een modern bedrijf te kunnen voeren, met collega’s die zelf hun verantwoordelijkheid nemen, omdat ze weten wat hun talenten en capaciteiten zijn.”

Actief maatschappelijk betrokken zijn is ook iets wat Jac’s ondernemershart sneller doet slaan.  “Tijdens het negentig jarig bestaan van ons bedrijf hebben we geld opgehaald voor het Weverijmuseum. Sindsdien maak ik met veel plezier deel uit van het bestuur van het museum. Het DNA van Geldrop-Mierlo is terug te leiden naar een rijke textielhistorie. Het textielverleden, het Weverijmuseum, en de industriële ontwikkeling die nog steeds in het straatbeeld van Geldrop zichtbaar is, vind ik bijzonder. Ik vind het belangrijk om dat lokaal te blijven ondersteunen, want onze geschiedenis heeft met alle kanten van het leven te maken: met ons verleden, ons heden en met onze toekomst. In je eigen omgeving vind je immers je eigen identiteit terug.”