Lokaal inpluggen bij...Peter Klomp & Jeroen van Diepen

| Vivianne van Bijsterveld

De ondernemers van Geldrop-Mierlo geven én verdienen energie!

De passie en drive waarmee ondernemers dagelijks voor ons klaarstaan werkt in veel gevallen aanstekelijk. Het geeft ons energie. En vice versa. Daarom pluggen we even in bij onze lokale ondernemers om te kijken hoe het gaat met ze.

‘Spaanse pasión, in het Brabantse land nabij de kleine Dommel’, staat met robuuste letters op de voorkant van de menukaart van La Cafetera. Ontdek, ervaar en geniet van ambachtelijk bereide koffie en meer. Van boccadillos; heerlijke Spaanse broodjes in meergranen of wit. Of bijvoorbeeld van een Pastel de Nata. We pluggen in bij eigenaren Jeroen van Diepen en (barista) Peter Klomp en vragen wat hen energie geeft.

Spaanse sferen in Geldrop-Mierlo? Jazeker, want als je in de kern van Geldrop binnenwandelt bij La Cafetera (Spaans voor ‘koffiekan’) dan waan je je in Andalucia. Een grote muurschildering van een flamencodanseres, de geuren en kleuren van Sevilla, en een enthousiaste barista met passie voor zijn vak. Peter Klomp en Jeroen van Diepen openden vorig jaar 16 april de deuren van La Cafetera. Sfeer en beleving, kwaliteit en gezelligheid zijn de pijlers van het bedrijf, vertellen de zakenpartners enthousiast. “En natuurlijk met echt lekkere koffie! Wij vertegenwoordigen het merk Catunambu. Hoogkwalitatieve koffie, met een uitzonderlijke smaak met een intens aroma en een unieke versheid.”

Geldrop
En dat in het mooie Geldrop. “Een fijn dorp met een ideale ligging”, vinden Jeroen en Peter. “De mensen zijn hier open en vriendelijk, en hebben die typische Brabants Bourgondische inslag”, vertelt Jeroen. “Ik hoop dat de Geldroppenaren beseffen dat we trots mogen zijn op een levendig, gastvrij, creatief en inspirerend centrum, waar cultuur, gezondheid, ontspanning en educatie bij elkaar komen.”

Verbinden
Peter krijgt energie als hij een heerlijke kop kwaliteitskoffie maakt en als er gezellig gegeten en gedronken wordt in zijn Geldropse zaak, vertelt hij enthousiast. “Ik mag wel stellen dat La Cafetera een verbindende factor heeft. Mensen spreken hier af om een praatje te maken, of komen om te werken of te vergaderen. We hebben veel vaste gasten. Dat mensen uit Geldrop en de nabije regio ons zo snel hebben gevonden, geeft me een trots gevoel.”

Proeven en beleven
In deze tijden waar we net de coronacrisis achter ons hebben liggen, is daar de energiecrisis. Jeroen staat daar niet teveel bij stil, legt hij uit. “We proberen te relativeren en we blijven de schouders eronder te zetten. Positief zijn en met de focus op de toekomst.” Binnenkort willen Jeroen en Peter gaan starten met wijn-, bier- en koffieproeverijen. Spaans georiënteerde bijeenkomsten, waar men kan genieten van lekker eten, drinken en muziek. “We vinden het fijn om kennis en liefde voor het vak te delen. Daarom willen we proeverijen gaan organiseren, in het kader van proef, geniet en beleef. We willen op plezierige wijze informatie delen over bijvoorbeeld de combinatie van Spaanse wijn en spijs, of de geschiedenis van wijn, bier en koffie.”