Lokaal inpluggen bij...Ruud Lenssen

Vivianne van Bijsterveld

De ondernemers van Geldrop-Mierlo geven én verdienen energie!

De passie en drive waarmee ondernemers dagelijks voor ons klaarstaan werkt in veel gevallen aanstekelijk. Het geeft ons energie. En vice versa. Daarom pluggen we even in bij onze lokale ondernemers om te kijken hoe het gaat met ze.

Lenssen Manders Mode ‘voor haar’, aan de Dorpsstraat 161, heeft ruim 150 merken onder één dak. De modezaak geeft een eigentijds tintje aan ons textielverleden. We pluggen in bij Ruud Lenssen en vragen wat hem energie geeft.

Het DNA van Geldrop-Mierlo is terug te leiden naar een rijke textielhistorie. Daar weet de 31-jarige Ruud Lenssen alles van. Zijn oma, Maria Manders, begon met het maken van kleding en haalde daarna in de avonduren nog allerlei diploma’s. Het was de opstap voor haar eigen zaak, die na ruim een halve eeuw is uitgegroeid tot een familiebedrijf met regionale uitstraling: Lenssen-Manders Damesmode in Mierlo.

Ruud is geboren en getogen in Mierlo. “Ik ben letterlijk opgegroeid in en om de winkel. Ik kan wel stellen dat het ondernemen me met de paplepel is ingegeven.”

In 2017 is Ruud gestart in het bedrijf. “Na mijn opleiding Small Business & Retail Management. Ik ben verantwoordelijk voor het financiële beleid, regel het personeelsbeleid en verzorg de algemene organisatorische bedrijfsvoering.” Daarnaast is hij actief als bestuurslid van het Centrum- en Lintenenmanagement Mierlo.

Synergie

Ondernemen geeft hem veel energie, vertelt hij. “Lokaal ondernemen in een dorps centrum is bijzonder, omdat de ondernemers hier goed en regelmatig contact hebben met elkaar. Dat vind ik absoluut een meerwaarde. Samen-werken, met elkaar, voor een fijn winkelgebied en een nog mooier Mierlo.” 

Zijn vader Michiel Lenssen is één van de oprichters van het Centrum- en Lintenmanagement Mierlo. Ruud volgt in de voetstappen van zijn vader door plaats te nemen in het stichtingsbestuur van Centrum- en Lintenmanagement Mierlo. “Zes keer per jaar vinden de bestuur bijeenkomsten van het centrummanagement plaats, vertelt Ruud. “Daar wordt besproken wat nog meer een toevoeging zou kunnen zijn voor het mooie hart van Mierlo. We werken in goed overleg samen met onder andere gemeente Geldrop-Mierlo. Dankzij deze samenwerking is ons winkelgebied een mooie, veilige en overzichtelijke plek geworden.”

Voor en door Mierlo

Ruud is trots op Mierlo. “Geldrop-Mierlo heeft twee karakteristieke kernen. In Geldrop is het winkelen in stadse sferen, in Mierlo heb je dorpse gezelligheid. Mierlo heeft de kleinste kern, waarop de uitdrukking ‘klein, maar fijn’ zeker van toepassing is. Met als stralend middelpunt de standerdmolen op het Molenplein.”

Een heerlijk dorp om te ondernemen, aldus Ruud. “Er is veel betrokkenheid met klanten, werknemers, collega-ondernemers en gemeente. De coronacrisis en ook de energiecrisis maken het ondernemen niet altijd even makkelijk. De uitdaging is en blijft om in beeld te blijven en de klanten zo goed mogelijk te blijven bedienen.”

Toekomst

De toekomst ziet Ruud absoluut rooskleurig in. “Ik ben ervan overtuigd dat  Lenssen Manders een stabiele onderneming is. Bovendien blijven we innoveren en ontwikkelen. Het verleden is bij ons verweven in heden: ik vind het een eer en een uitdaging om samen met een nieuwe generatie Mierlose ondernemers op weg te gaan naar de toekomst.