Bloemisten, Gelrop-Mierlo

Ontmoet en Groet onze bloemisten!

| Marianne Canters

Bloemen hebben een speciale kwaliteit. Ze fleuren de omgeving op. Ze fleuren de kamers op waar ze staan en ook de mensen zelf. Of je ze nu cadeau krijgt of cadeau doet, aan een ander of jezelf, het gaat altijd met een lach. De kleuren, de vormen en de heerlijke geuren, die combinatie zorgt daarvoor. Die ‘fleur’ is er weer volop. Want de bloemisten in Geldrop en Mierlo zijn ook weer open. En wij zijn benieuwd: hoe gaat het met ze nu?

Geldrop

Helmi – Helmi’s Bloemwerk

Tijdens de coronasluiting zijn de bestellingen bij Helmi’s Bloemwerk door het dak gegaan. Gelukkig had ze ook – net voor de eerste sluiting –haar website met webwinkel volledig vernieuwd: “Kleinkinderen die bloemen bestelden voor opa en oma, omdat ze niet op bezoek konden komen. Werkgevers die werknemers een hart onder de riem wilden steken, en zelfs collega’s die bloemen stuurden naar elkaar. Door de webshop heb ik nu klanten in het hele land. Maar het feit dat we open zijn, voegt wel echt iets toe.

Nu komen de mensen weer enthousiast binnen met de opmerking: heerlijk die geur!
En dat is wat het doet. Het geeft iets extra’s als je de bloemen die je mee wil nemen in de winkel zelf kunt ruiken, voelen en zien. Dat is toch anders dan online.”

Erica - Bloem

Ook Erica van Bloem geeft het aan. “Het is de beleving die het doet. En die kunnen we nu de winkel open is weer bieden. Dát maakt me ook echt blij. Op deze nieuwe locatie bieden we meer dan voorheen. We hebben ook vazen en andere leuke stylingelementen voor in huis. Kamergeuren, zoals van Woodwick en Lampe Berger, zijdebloemen en ook kamerplanten doen het goed. Door het thuiswerken en het vele thuis moeten blijven zijn mensen met hun interieur aan de slag gegaan. Dat is wat wij goed hebben gemerkt. De verrassing als ze nu bij ons binnenkomen is groot, want dan zien ze wat online ook te zien was, maar dan mooi in de winkel opgesteld, en dat geeft toch een ander effect …”

MIerlo

Lian - Eigenwijzz

Bij Eigenwijzz is het opgevallen dat mensen vaker een bos bloemen kopen voor zichzelf. “Er was ook niet veel anders natuurlijk om te doen. Uit eten of een borrel drinken, het kon allemaal niet meer. Bloemen fleuren op. Dat is waarom. Ook al is alles open, die bos bloemen voor thuis is gewoon fijn.  En ik persoonlijk ben weer blij dat ik weer kan adviseren. Ook al hebben we boeketten staan, een boeket samen laten stellen die past bij de persoon voor wie het is, is nog meer speciaal.

Wat de mensen terecht opvalt is dat de bloemen duurder zijn geworden. Dat merken we bij de inkoop ook. De aanvoer van bloemen uit het buitenland is minimaal, terwijl de vraag groot is. Er zijn kwekerijen die stoppen met kweken door de hoge energierekeningen, dus dat doet ook iets met de inkoopprijs. Dat geldt niet alleen voor mij, dat geldt voor bloemisten in het hele land.”

Ellen – Samen bij Ellen

“Ik ben echt blij dat we weer open zijn! Achter de schermen ging bij ons alles door, toen de winkel sluiten moest. Maar dat persoonlijke contact, dat er nu weer is, dát is de reden waarom je een winkel hebt. Het is een dorp, we kennen elkaar, even een praatje maken terwijl je een prachtig boeket samenstelt, dat heb ik gemist. En dat kan nu gewoon weer. Dat dat goed doet merk je ook aan de mensen. Zij zijn weer blij dat ze binnen kunnen komen. De plukboeketten die we nu verkopen zijn vol van kleur. Mensen zoeken vrolijkheid, zeker na die lockdown en nu met het grauwe weer. En met bloemen haal je die vrolijkheid in huis.”

Buiten de centra

Ook buiten de centra zijn verschillende adressen te vinden. Zo vind je in Geldrop ook nog bloemen bij Mimosa in Winkelcentrum De Coevering, en bij Jima op de Eindhovenseweg. Jima kon gelukkig tijdens de coronatijd toch haar bloemen verkopen, aan een kraam voor de deur van de winkel op de parkeerplaats daar. Bloemverkoper Agave op de Terborghstraat in Geldrop heeft zich inmiddels vooral toegespitst op grafwerk. En zo zijn alle bloemisten gaan zoeken naar manieren waarop hun passie en bedrijf voor hen rendabel blijven kan. Dat is natuurlijk ondernemen, waarbij een ding centraal staat. Alles voor de klant, die nu weer bij bijna alle bloemisten binnen kan. Om te ruiken en te kiezen welke boeketten of bloemstukken ze cadeau willen doen. Of het nu aan een ander is of aan zichzelf.