Ontmoet en Groet onze broodjeszaken

| Vivianne van Bijsterveld

Die saaie boterhammetjes met kaas tussen de middag zijn echt niet iedere dag nodig. Er even tussenuit voor een lunch geeft energie en een frisse blik op de rest van de dag. Ik kies vaak voor een goed gevulde soep, een lekker broodje of goede salade. En jij? Ga je voor een lichte lunch of juist een uitgebreide lunch? En heb jij net als ik de horeca ook zo gemist?! Hoe zou het nu met de eigenaren van de broodjeszaken in Geldrop en Mierlo zijn?

Geldrop- Mierlo is een gemeente met veel heerlijke eetgelegenheden.  Er zijn meer dan twintig verschillende horecagelegenheden die heel graag voor je koken of je lunch bereiden. We gaan op bezoek in Geldrop bij Lekker & Vrolijk, eten en drinken bij bijzondere mensen, en in Mierlo bij de Broodjes Boutique. Hebben ze ons net zo gemist als wij hen?

Geldrop

Je kunt de gewoonste dingen heel  bijzonder maken door ze te doen met hele bijzondere mensen, vindt Rosita van Hoof. Zodoende startte de onderneemster zes jaar geleden haar lunchroom, een vestiging van Brownies & downieS, in het hart van Geldrop. Inmiddels gaat ze samen met haar ‘kanjers’ onder de klinkende naam: Lekker & Vrolijk, eten en drinken bij bijzondere mensen.

Eigenaresse Rosita is een schat van een mens en zij werkt superleuk samen met haar ‘kanjers’. Je kunt bij Lekker & Vrolijk heerlijk eten, maar het is vooral heel erg warm en gezellig. Tijdens de lockdown ging de dagbesteding van haar kanjers gewoon door, vertelt Rosita. “We hebben heel veel spelletjes gedaan, getekend en geknutseld. Hartstikke leuk , we hebben veel plezier gehad, maar we hebben wel heel erg onze gasten gemist!”

Rosita, kok Rob en vooral de kanjers sprongen dan ook een gat in de lucht, toen ze hoorden dat Lekker & Vrolijk weer open mocht.  “Onze kanjers waren door het dolle heen en stonden te trappelen om weer hun gasten te ontmoeten! Hoe heerlijk is het om weer iemand naar een tafeltje te kunnen begeleiden, de bestelling op te mogen nemen en om vervolgens vol trots een overheerlijke lunch te mogen komen serveren?!”

Een lunchroom met een verhaal :-)

Broodje Kanjer: Iedere maand mag een van de werknemers bij Lekker & Vrolijk vertellen wat hij of zei het allerlekkerste op een broodje vindt. Saté, hete kip, carpaccio… Samen met kok Rob wordt daar een lunchgerecht van gemaakt. En als de gasten ook zo dol zijn op het Broodje Kanjer, dan komt het op de vaste menukaart.

Favoriete gerecht Rosita van Hoof:

“Mijn favoriete lunchgerecht is een waldkornbol met warme brie of geitenkaas. Onze kok Rob maakt daar een nog lekkerder gerecht van doordat hij er verse salade, walnoten, honing en aceto balsamico stroop bij doet. Smullen!”

Mierlo

Broodjes Boutique in Mierlo opende haar deuren een kleine vijf jaar geleden. Met deze broodjeszaak kwam de droom van eigenaresse Karin Verhoeven uit.  “Ik heb mijn lunchroom aan de Margrietstraat 39 precies zo ingericht als ik voor ogen had. Veel gezelligheid, hout en mooie tegeltjes aan de wand, stijlvolle kroonluchters en gezellige tafels en stoelen. Een zaak in Mierlo waar je kunt genieten van vers belegde broodjes, een kop koffie of thee, maar ook andere dranken en lekkers bij de koffie.”

Verhoeven woont in Eersel, maar koos bewust om de deuren van haar bedrijf in Mierlo te openen. “In Eersel zit al veel horeca. Bovendien vond ik dit direct een mooi pandje. Ideaal, met een aantal parkeerplaatsen voor de deur. Ik wist meteen dat ik hier iets moois van kon maken.”

Tijdens de lockdown ging haar cateringservice door. “Maar om je gasten weer te ontmoeten en groeten in mijn broodjeszaak, dat is toch echt het echte werk! Ik miste het contact en onze gesprekjes enorm. Na een drukke dag denk ik dan ook, niet klagen Karin, maar genieten!”

Een lunchroom vol woorden :-)

Leuk om je te zien! Kom binnen. Gezellig dat je er bent! Ik zet net koffie. Liever een cappuccino. Of iets fris? Ga zitten, krantje erbij?  Deze gezellige tekst zie je overal in de broodjeszaak van Karin terug. Op de voorruit van haar pand staat het groot gedrukt, maar ook op de menukaarten prijkt deze tekst.

Favoriete gerecht Karin Verhoeven:

“Mijn favoriete lunchgerecht is dungesneden carpaccio met sla, truffelsaus, geroosterde pittenmix, zongedroogde tomaatjes, Parmezaanse kaas en rucola. Gasten kunnen kiezen uit wit of bruin brood. Ik vind beide lekker, ik kan intens genieten van een broodje carpaccio!"