Rust en natuur bij B&B Onder het dak van Brabant

Er valt genoeg te beleven in Geldrop-Mierlo. Om het meeste uit je bezoek te halen kan het daarom lekker zijn om een of meerdere nachten in de gemeente te verblijven. Maar waar kan je het best terecht voor dat heerlijke uitgebreide ontbijt of die locatie midden in de natuur? We spreken Harm Savenije, die samen met zijn vrouw Rianne eigenaar is van B&B Onder het dak van Brabant.

‘Rianne en ik zijn in 2018 in onze woning getrokken en zijn in 2019 begonnen met de B&B’. Je kunt op hun terrein bij twee accommodaties terecht: een ruime bungalow en de knusse Boomstudio. Hygiëne staat bij het beheren van de B&B altijd op nummer 1 voor Harm en Rianne. Samen hebben veel plezier in hun werk voor de B&B. ‘Al onze gasten komen met een vakantiegevoel en goede zin binnen. Iedereen brengt zijn eigen verhaal mee. Vooral de gasten die wat langer blijven leer je met de dagen ook echt een beetje kennen. Zo weet ik van onze huidige gast precies waar hij vandaan komt, wat hij voor zijn werk doet en waarom hij hier is. Dat maakt het werk zo leuk.’

Wat kun je verwachten?

Bij Onder het dak van Brabant ben je compleet onafhankelijk van de gastheer en -vrouw, maar voor vragen en tips staat de deur natuurlijk altijd open. ‘Vaak vragen gasten als eerste naar de dichtstbijzijnde supermarkt.’ Dat is natuurlijk niet onbelangrijk, want beide accommodaties zijn uitgerust met een eigen keuken. Na het ontbijtje dat de eerste nacht voor je klaar staat kan je daarna in je eigen keuken lekker kokkerellen.

‘Daarnaast krijgen we veel vragen over goede restaurants, wandel- en fietsroutes en bezienswaardigheden als Kasteel Geldrop en Dierenrijk Mierlo.’ Die bezienswaardigheden en activiteiten zijn vanaf de B&B goed te bereiken. Zo ligt de B&B aan aan een fietsroute (met makkelijke toegang tot fietsverhuur) en kan je mooi golven bij de overburen. Het is daarmee het uitgelezen startpunt voor een dagje ontspanning.

Omdat Mierlo zo centraal ligt is het de perfecte plek om een langere tijd te verblijven. ‘Vanaf onze B&B ben je binnen no-time in Amsterdam, Antwerpen of het Roergebied. Na zo’n dagje uit is het ook lekker om de rust van Mierlo weer te omarmen.’ Dit maakt Onder het dak van Brabant een toplocatie voor bezoekers die ook een dagje verder willen kijken dan Geldrop-Mierlo.

Als je op zoek bent naar een veelzijdige Bed & Breakfast met een toplocatie, makkelijke toegang tot activiteiten en bezienswaardigheden en prettige service van de gastheer en -vrouw, dan is Onder het dak van Brabant dus een uitstekende keuze!