Winkelen op afspraak: zo pak je dat aan – Koop Lokaal

| Vivianne van Bijsterveld

De winkeldeur mag voorzichtig verder open, want vanaf 28 april hoef je als klant geen winkel meer op afspraak te bezoeken. In deze laatste week van winkelen op afspraak ga ik tóch op pad. Dat kan gewoon, en is zeker niet minder leuk.

Shoppen voor kleding en leuke accessoires

Natuurlijk was het drukker in de winkels post-corona, maar het is nog steeds mogelijk om je favoriete winkel te bezoeken. Door te winkelen op afspraak kun je ein-de-lijk weer die fijne broek, een mooi sieraard of goed zittende sneakers scoren. 

Ruiken, voelen, passen en advies krijgen: die beleving krijg je niet via een schermpje. Oftewel, ik ben niet zo van het online kleding kopen. Ik ga veel liever écht de winkel in. Het is een stuk persoonlijker, gezelliger en ik vind het fijn om even met de Mierlose ondernemers – de meeste ken ik inmiddels met naam en toenaam – bij te kletsen.

Een afspraak maken is niet moeilijk. Even een belletje, een mailtje of via de site. Een kind kan de was doen. In no time heb ik een afspraak geregeld met een aantal leuke winkels in Mierlo.

Sportschoenen

Allereerst ging ik naar Sported, gevestigd in het hart van Mierlo, om te shoppen voor een paar mooie sportschoenen. De eigenaar van de zaak is Ted van Gennip. En ja, wie kent Ted niet? Hij staat in de regio bekend als dé tennisspecialist en veel Mierlonaren hebben tennisles van hem gehad, of kennen hem nog als bestuurslid van de Mierlose Tennisvereniging. Het sportvirus heeft bij mij nooit zo hard toegeslagen, maar ik wil toch weer eens wat gaan doen. Die corona kilo’s, hè…?! Niet veel later verlaat ik de winkel met een paar nieuwe sportschoenen.

Sjaaltje

Ik heb ook een afspraak gemaakt met Nelly. Ik was best blij dat ‘ons Mierle’ half april 2013 een eigen Hema kreeg. Vooral ben ik blij met filiaalleidster Nelly Engelen. Klanttevredenheid is voor haar en haar team erg belangrijk en de band met de klanten is persoonlijk. ‘Ik wit precies wa gij nodig hebt’, is dan ook een gevleugelde uitspraak van ‘ons’ Nelly. Ik ging op zoek naar een mooi sjaaltje, en jaja, ik heb er een gevonden die perfect past bij mijn kersenrode jasje.

Zomer in zicht

Een paar minuutjes schoot ik bij Blic Optiek naar binnen. De zomer is in zicht en ik ben eigenlijk al een tijdje op zoek naar een mooie zonnebril. Yvonne helpt me mee en al snel vind ik een toppertje. Ik ben superblij met mijn aankoop en omdat het zo’n mooie zonnige dag is, kan ik mijn zonnebril meteen ‘testen’.

Lenssen Manders voor haar

Daarna ging ik naar Lenssen Manders voor haar. Het is dé modewinkel in Mierlo en ik vind het er heerlijk winkelen. Er is veel keuze en ze hebben ook schoenen en accessoires. Aan de ingang kreeg ik instructies van verkoopster Lisa. Zij legt me de ‘spelregels’ uit. Handen ontsmetten, ik moest wat vragen beantwoorden, en dan mag ik twee uur ‘los’ in de winkel. Al snel valt mijn oog op een mooie broek van één van mijn favoriete merken. Gelukkig hoef ik me niet haasten, want ik heb lang de tijd om te winkelen. Hoe heerlijk is dat?

Accessoires

Mijn laatste afspraak stond gepland bij Samen bij Ellen Bloem en Kado. Ook bij Ellen is het genieten. Leuke tasjes, riemen en sieraden, sommige uniek en handgemaakt. Ik reken een mooie tas af – met hippe panterprint - en bij de kassa kletsen Ellen en ik even bij. Ook Ellen vertelde, net als Ted, Nelly en Yvonne, dat de afgelopen maanden niet altijd even gemakkelijk zijn geweest. Voor veel ondernemers is de komende periode nog steeds spannend. Het is dus belangrijk om als je gaat shoppen, lokaal te komen shoppen. Dat is echt hoe je helpen kan. De prijs is hetzelfde, het verschil maken wij. 

Koop Lokaal

Dus maak die afspraak, of loop binnen bij die winkeliers die vaak al jaren in Mierlo klaarstaan voor jou en mij. Wees loyaal en koop lokaal. En….natuurlijk veel winkelplezier