winkelen wonen accessoires

Woonaccessoires koop je gewoon in Geldrop! - Koop Lokaal

Marianne Canters

Yes! We mogen weer gewoon winkelen. Natuurlijk zijn er nog steeds richtlijnen waar je je aan moet houden, maar die drukken de pret niet. Superfijn, want het is precies de tijd om je huis (en tuin) klaar te maken voor de lente en de zomer. En dat kan prima bij de lokale ondernemers die Geldrop-Mierlo rijk is. #Marianneneemtjemee naar drie fijne adressen om woonaccessoires te winkelen.

Winkelcentrum de Coevering

Je huis en tuin oppimpen na de hele winter binnen te hebben gezeten: dat is ieder jaar weer een feestje! Al even is er een nieuwe trend in bloemenland gaande: droogbloemen en pluimen, in allerlei kleuren. Die mogen niet ontbreken in je huis. Ik zag ze al regelmatig voorbijkomen op social media en op tv, maar nu zag ik ze staan bij Mimosa in winkelcentrum De Coevering.
Dit winkelcentrum is voor mij de plek om mijn dagelijkse boodschappen te doen. Twee supermarkten (Jumbo en Lidl), de Primera, het Kruitvat, de kaasboer en de bakker, en dat allemaal bij elkaar: super makkelijk toch? En je vindt er ook een telefoonzaak, een schoenmaker, een kleermaker (volgens ons bekend van tv trouwens), een dierenwinkel, twee kapsalons en nu ook een nagelstudio, alles overdekt. En oh ja, niet te vergeten: Restaria de Coevering van Lange Sjaak – zoals hij in Geldrop bekendstaat. Bij wie ik als kind zijnde al frietjes haalde toen hij nog in de Sluisstraat zat.
Ik wijk af, sorry: terug naar de woonaccessoires …

 

Mimosa

Bloemwinkel Mimosa is alweer meer dan 20 jaar in dit winkelcentrum gevestigd, maar bestaat al veel langer. Al in 1983 startte Ton zijn bloemenwinkel op de Mierloseweg. Altijd met de beste bloemen en nu ook met heel wat prachtige woonaccessoires. Bijzettafeltjes, lampen, vazen, kandelaars, kransen; alles om je huis een warme en vrolijke sfeer te geven. Het genieten begint al buiten de winkel, waar Ton en Suzan op grote tafels hun bloemen en accessoires combineren: echt super om ideeën op te doen. Maar ik ga voor de gekleurde pluimen. Ik kies er 6 uit, precies passend bij de kleuren in mijn woonkamer. En ik wil ze in een vaas die ik een paar weken terug op een ander speciaal adres had zien staan. Op naar de volgende winkel dus

Buro é

Buro é is de winkel van Céline Sonneville, en de sfeer is er zoals haar naam mij in de oren klinkt: altijd vrolijk. Wanneer ik in dit prachtige pandje ben, neem ik graag de tijd om mijn ogen goed de kost te geven: ze heeft zoveel prachtige accessoires staan voor in huis! Van sierkussens tot vazen, van raamstickers tot spiegels … en allemaal speciaal uitgekozen. Want wat je bij Buro é ziet staan, is niet zomaar overal te koop. Ook serviesgoed, cadeauboekjes en wanddecoraties … je moet er echt eens binnengaan. Céline is van huis uit styliste en helpt je ook thuis als je het lastig vindt om je huis op een fijne manier te stylen. Haar winkeltje (naast de Wereldwinkel) in de Langstraat is echt een must. Het is volgens mij het kleinste winkelpandje dat Geldrop heeft, maar groots in aanbod dus. De vaas die ik wilde hebben, stond er gelukkig nog steeds. Verder hield ik me in, want er stond nog een adres op mijn lijstje waar ik eindelijk eens binnen wilde neuzen …

Deco 65

… en wel Deco 65 op het Bogardeind. Misschien beter bekend bij je als het schildersbedrijf en de verfspeciaalzaak van Tiny van der Sanden. Alweer drie jaar hebben hij en zijn vrouw Gon de zaak uitgebreid naar een winkel vol woonaccessoires. Maar voor je verfbenodigdheden kun je er ook nog steeds terecht. Ik kijk er rond voor een nieuw uniek lampje waarvan ik weet dat zij het moeten hebben. Hoe vaak ik al tijdens het wandelen in de etalage heb gekeken naar wat ze nu weer hebben, is niet meer op twee handen te tellen. Unieke lampjes dus, maar nog veel en veel meer. Denk aan prachtige klokken, kandelaars, beelden, tafeltjes, kleden, kastjes: ik weet het niet eens allemaal te benoemen. Ik word namelijk ook wat afgeleid door de tassen, de sjaals en de enorme hoeveelheid parfums. Maar met een kop koffie in de hand weet ik mijn gouden diamantlamp te vinden. Die heb ik nog niet eerder ergens gezien. Dus inpakken maar.

Geslaagd voor vandaag, kan niet anders zeggen. Maar heel eerlijk: als het over woonwinkelen gaat, kun je mij eigenlijk niet loslaten. Want ik had nog veel meer adressen aan kunnen doen om leuke accessoires te scoren. Er is lokaal zoveel meer te vinden waar je kunt winkelen voor huis én tuin … 

Ik koos 3 adressen uit, maar zou het ook gaaf vinden om te weten waar jij in ons dorp graag naartoe gaat om te winkelen voor thuis. Laat het eens weten: waar moet ik ook nog eens naartoe? Als ik van mezelf toch weer los mag gaan?