Happen naar koek, kers & cultuur

Natuur & Cultuur. Groen & Gezellig. Bos & Heide. Koek & kers…De Gemeente Geldrop-Mierlo verweeft het al jaren. Niet gek. Ze hebben samen een rijke geschiedenis en vullen elkaar naadloos aan. Zo zorgde Mierlo in de vorige eeuw voor de toevoer van wol voor de weefindustrie. Waar Geldrop het witte ‘goud’ verweefde en vermaakte tot prachtige stoffen. Een vruchtbare samenwerking die uitgroeide tot een bloeiende textielindustrie en waar nu nog altijd de vruchten van geplukt worden. Ontdek zelf deze kleurrijke gemeente. 

Rond en gezond? Hop hop, de koek is nog niet op…er is meer in het land van Peijenburg. Waar je vanochtend tussen de hofleveranciers van wol ‘gegraasd’ hebt, ontdek je in het Weverijmuseum hoe deze ‘witte krullen’ worden verweeft tot een prachtig stukje textiel. Benieuwd of jij het weven in de vingers hebt? Probeer het aan een van de eeuwenoude nog werkende machines. Happen naar nog meer cultureel erfgoed? Maak de oversteek naar het  Molenplein in Mierlo. Daar waar de  Mierlose molen op zaterdagen nog altijd op volle toeren maalt. Zeker de moeite waard om deze oude ambacht met eigen ogen te bewonderen. En voor wie thuis graag de ‘koekenbakker’ uithangt, in de shop kun je terecht voor heerlijke versgemalen meel en andere lekkernijen. 

Moe én voldaan? Strijk neer op het gezellige Molenplein voor hapje en drankje. Of trek je terug op Bospark ‘t Wolfsven. Midden in de bossen is het heerlijk tot rust komen in dit Roompot Park. Slaap lekker!

Boek je overnachting