De Strabrechtse Heide

Contact

Start de Strabrechtse Heide
bosrand 117
Geldrop
Plan je route

De Strabrechtse Heide is een weids en kleurrijk natuurgebied van ca. 1500 hectare, dat ligt in de gemeenten Heeze-Leende, Someren en Geldrop-Mierlo. Het is werkelijk waar een van de mooiste natuurgebieden van Brabant. Het moment dat je de heide oploopt, kun je niet anders dan even je adem inhouden: zo prachtig is het daar. 

Verschillende fiets- en wandelroutes leiden je naar de mooiste plekken op de hei. Het Rulser Laarzenpad, het Heideloopje, het Herderspad, en de Snuffelroute zijn er een paar voorbeelden van. Natuurpoort De Plaetse & de Strabrechtse heide in Heeze is een prachtig startpunt, of Manege Meulendijks in Geldrop. Vanuit Mierlo wandel of fiets je ook zo de Strabrechtse heide op: hier start je op de Heezerweg. 

De natuur op de Strabrechtse Heide is zó waardevol dat het de beschermde Natura 2000 status heeft. Hou je van fietsen of wandelen en genieten van de natuur, dan is dit grootse natuurgebied een must. 

Het gebied is vrijwel geheel in eigendom van de gemeente Someren, Staatsbosbeheer en Brabants Landschap. 

Het Beuven
Het Beuven is een groot natuurgebied in de Lieropse Heide. Het ven is ca. 85 hectare groot en daarmee het grootste ven op de Stabrechtse Heide én van Nederland. Vogelliefhebber? Dan kijk je hier absoluut je ogen uit. Het Beuven telt namelijk een groot aantal soorten broedvogels. Vergeet je verrekijker niet!

Kenmerken