Koop Lokaal in Geldrop-Mierlo

De campagne Koop Lokaal in Geldrop-Mierlo is van start gegaan. Een campagne bedoeld om de lokale ondernemers te ondersteunen en de inwoners van de kernen op te roepen zoveel mogelijk lokaal te kopen.

De Koop Lokaal campagne wordt uitgerold samen met de centrummanagement organisaties van Geldrop en Mierlo en is geïnitieerd vanuit een breder pakket aan maatregelen en middelen die gemeente Geldrop-Mierlo hiervoor beschikbaar heeft gesteld. Vanuit de expertise van Villagemarketing geven wij deze campagne extra kracht door een diversiteit aan promotiemiddelen in te zetten. Zo worden de onder andere de verkiezingsborden behangen met posters van inwoners uit de gemeente met het bijschrift: ‘Ik koop lokaal. Jij toch ook?’. Ook worden er verschillende blog- en socialmediareportages gemaakt door twee tekstschrijvers die steeds een aantal ondernemers in het zonnetje zetten, komen er publicaties in weekbladen en stimuleren we het lokaal kopen via online advertenties.

De Koop Lokaal campagne is niet alleen bedoeld om ondernemers in het centrum onder de aandacht te brengen, maar ook de ondernemers in het buitengebied. Horeca en detailhandel zullen de komende tijd maximaal in de picture komen. Het doel is dus om de inwoners van onze gemeente en inwoners die net hierbuiten wonen, uit te nodigen bewust lokaal in Geldrop-Mierlo te komen shoppen. Op afspraak (Shop & Go) of online via de websites die de ondernemers hiervoor hebben ingericht.

De gemeente heeft nog extra maatregelen getroffen om de ondernemers in Geldrop-Mierlo te ondersteunen. Denk aan financiële ondersteuning, door bijvoorbeeld uitstel van gemeentelijke betalingen mogelijk te maken, maar ook aan de toezegging aan de horeca dat terrassen net zo ruim als in 2020 opgezet mogen worden, zodra ze weer open mogen. Ook mogen ondernemers naar eigen inzicht tijdelijke voorzieningen treffen die nodig zijn om volgens coronaregels te kunnen werken: denk het overkappen van afhaalplekken of het aanbrengen van looprichtingen op de stoep of de straat. 

Inwoners centraal

We hebben verschillende inwoners gevonden die zich zeer betrokken voelen bij de Koop Lokaal campagne. Zij hebben zich graag ingezet om zo mee te helpen de betrokkenheid van alle inwoners te vergroten. Door deze campagne stimuleren we het lokaal kopen (en bestellen) en ondersteunen we de ondernemers in onze gemeente zoveel mogelijk. De komende tijd zal er nog meer voorbij komen dat hieraan bijdraagt. Houd onze nieuwsbrief en social media zeker in de gaten.