Mierloos voetbalmuseum bestaat vijf jaar

Mierlo -  Aanstaande dinsdag 2 april is het precies vijf jaar geleden dat Nederlands succesvolste voetbaltrainer Louis van Gaal in samenwerking met zijn echtgenote Truus van Gaal en oud-PSV doelman Hans van Breukelen in het HUP hotel, Arkweg 3 te Mierlo het voetbalmuseum van de Mierlose voetbalverzamelaar Jos Lenssen opende.

Ter gelegenheid van het eerste lustrum van het voetbalmuseum zullen op zaterdag 6 april een tweetal gratis rondleidingen georganiseerd worden. De eerste rondleiding start aanstaande zaterdag om 11.00 uur bij de receptie van het HUP hotel en de tweede om 12.30 uur. Een mooie gelegenheid van dichtbij de ontelbare unieke collector items te bekijken en de verhalen en anekdotes erachter te vernemen uit de mond van de museumeigenaar. Ook bestaat de mogelijkheid om op de foto te gaan met de PSV Kampioensschaal 2018 en zo alvast in de stemming te komen voor als PSV binnenkort haar 25ste Landskampioenschap behaald.

Uit binnen- en buitenland bezochten de afgelopen vijf jaar duizenden liefhebbers het Mierlose voetbalmuseum en keken hun ogen uit bij het zien van de unieke voetbalverzameling die onder andere bestaat uit ruim 650 originele wedstrijdshirts, meer dan 300 paar oude voetbalschoenen, trofeeën, accreditaties, wedstrijdballen, clubkostuums, WK-mascottes, vanen, 800 voetbalboeken, 750 voetbalbierglazen, medailles en andere speciale en unieke items zoals de voetbalschoenen van Virgil van Dijk waarop hij speelde tijdens de WK2022 in Qatar. Ook is er een speciale ‘Louis van Gaal’ vitrinekast te zien in het museum dat dagelijks gratis te bezoeken is van 7.00 uur tot 23.00 uur.

Voetbalmuseum FANATIC
Locatie: Hotel HUP – Arkweg 3 te Mierlo

Extra rondleidingen
Zaterdag 6 april 2024               11.00 uur + 12.30 uur

(Bijeenkomen bij receptie HUP hotel)

Fotobijschrift: Mierloos voetbalmuseum van Jos Lenssen bestaat vijf jaar (foto Antoon de Greef fotografie)