Spanning op Hulst bij de ZLM Tour straks

Ze zijn er klaar voor. René Veldhuizen, Giel Kantelberg en Marc Jeucken (resp. bestuurslid Stichting Villagemarketing, regisseur recreatie en toerisme van de gemeente Geldrop-Mierlo en wethouder Geldrop-Mierlo). Samen hebben ze de etappe Rucphen-Mierlo gereden van de ZLM Tour 2022, een kleine 160 km. Ze zijn in de huid gekropen van het profpeloton, die op zaterdag 11 juni 2022 hetzelfde parcours gaan rijden. Maar dan om zich voor te bereiden. De ZLM Tour wordt namelijk gezien en beleefd als de ideale voorbereidingskoers voor sprintploegen die willen scoren in de Tour de France.

Dit jaar neemt opnieuw een sterk rennersveld met diverse WorldTour-ploegen deel aan de ZLM Tour. Dan staan onder andere de topteams Jumbo-Visma, Ineos-Grenadiers, DSM én een Nederlandse selectie met bekende renners uit de WorldTour aan de start in Rucphen, om later op de dag in Mierlo te finishen.

Dat doen ze op de Marktstraat, net na ’t Toon Bekx-steegje. De hele route is te bekijken op www.visitgeldropmierlo.nl/zlm. Slim om te doen, want natuurlijk kun je op verschillende plekken langs de kant de renners aan gaan moedigen. 

Wanneer Marc, René en Giel de etappe Rucphen-Mierlo rijden, staat er nog niemand langs de kant. De insiders, die weten dat zij het parcours verkenden, staan te wachten op het Molenplein. En daar stappen de heren vol trots van hun fiets, want ze leverden een prachtige prestatie. 

Marcs eerste reactie: ‘Ik ben blij dat ik er ben, en wat heb ik genoten van het prachtige Brabantse landschap! Van Rucphen naar ons eigen Geldrop-Mierlo, dwars door het Van Gogh Nationaal Park. Ik fiets veel, wel zo’n 600 kilometer per jaar. En deze etappe is echt de moeite waard.’ 

Ook René is enthousiast. Een mooi ‘ritje’, zo noemde hij het. ‘Het was een mooi ritje, we hebben lekker doorgefietst, in goed gezelschap. Fijne begeleiding erbij en ondertussen van alles besproken over de kernen van Geldrop-Mierlo.’ 

Giel kijkt lachend en trots naar Marc. ‘’Ik ben trots. Zeker op Marc Jeucken, die dit jaar nog niet zoveel kilometers in de benen had zitten. En ik ben zeker trots dat de etappe door Geldrop komt en eindigt in Mierlo. Het zal een spannende etappe zijn. Met Hulst misschien wel als het spannendste stuk: drempels, bochtjes, wegversmallingen, er zijn daar veel signaal posten om alles in goede banen te leiden …’

Dan wordt er wat gesproken over wie de etappe winnen zal. René: ‘Eindsprint winnaar? Viviani, Italiaans kampioen. Dat verwacht ik wel.’

  • Meer weten over de route in Geldrop-Mierlo?

    Op zaterdag 11 juni rijdt het profpeloton van het westen van Brabant naar het oosten van de provincie. Deze route finisht in de dorpskern van Mierlo, na onder andere een passage door de dorpskern van Geldrop. Klik hier voor meer informatie over de ZLM Tour, de profpeloton in Geldrop-Mierlo en de huldiging.

    Meer weten over de route in Geldrop-Mierlo?
  • Sponsor worden?

    Maak de finish van de ZLM Tour in Geldrop-Mierlo extra bijzonder en wordt sponsor! Bekijk hier welk pakket er bij jouw bedrijf past.