Terugblikken op de Wollige Winterweken 2022

Dit jaar konden we grootser uitpakken dan ooit: zonder coronamaatregelen, met een volle planning en veel bezoekers. Van 9 december t/m 8 januari 2022 vonden de Wollige Winterweken weer plaats in Geldrop-Mierlo en wat was het een succes.

Terugblik

De Wollige Winterweken, een initiatief van Stichting Villagemarketing Geldrop-Mierlo, Wintersfeer Geldrop, KommuS, Magisch Mierlo, de Weeffabriek, Centrummanagement Geldrop en Centrum- en Lintenmanagement Mierlo, zijn helaas voorbij. Maar, we blikken terug op een succesvolle periode met veel activiteiten, evenementen en andere bijzonderheden. 

Zo vond Magisch Mierlo voor het eerst plaats tijdens het openingsweekend van de Wollige Winterweken. Het was een echte must-visit event voor jong en oud met muziek, een spectaculaire glijschans, een betoverende kerst-sfeer-markt in en om 't Patronaat én heerlijke hapjes en drankjes. Magisch Mierlo was zo'n succes dat ze alweer nieuwe plannen aan het maken zijn voor 2023.

Nieuwe en oude activiteiten

In Geldrop was er de afgelopen periode ook genoeg te doen. Het Kasteel in Geldrop was dit jaar weer weer te bezoeken als Christmas Castle en ook de levende kerststal stond er er prachtig bij. Daarnaast was de schaatsbaan natuurlijk niet te missen op het Horecaplein, evenals 't Katoenhuys, waar bezoekers heerlijke glühwein of ander lekkers konden bestellen om lekker op te warmen. Aan de andere kant van de schaatsbaan stond dit jaar voor het eerst ook KommuS Radio met het Glazen Huys. Hier was heel de Wollige Winterweken toffe radio, met sfeervolle muziek, veel interviews, en natuurlijk de Geldrop-Mierlose Top 500 live te horen. 

Weer een waanzinnig hoog bedrag

Net als vorig jaar werd er tijdens de Wollige Winterweken geld opgehaald voor een goed doel. Dit jaar werd er geld opgehaald voor stichting WensAmbulance Brabant via wensballen en betaalde verzoekjes via KommuS Radio. Er is maar liefst €6.115,55 opgehaald waarmee de stichting bijzondere wensen in vervulling kan laten gaan. 

Via deze weg willen we alle kanjers bedanken voor hun inzet, om van de Wollige Winterweken dit succes te maken. En we bedanken zeker ook jullie, die deze weken zo enthousiast hebben ontvangen. Dank voor de foto’s, voor jullie complimenten, voor jullie donaties, voor dit ongekende gevoel van samenzijn.