De Wollige Winterweken zijn terug en dit jaar grootser dan ooit!

Van 9 december t/m 8 januari zijn de Wollige Winterweken terug in Geldrop-Mierlo. Zo is er een spectaculaire schaatsbaan, gigantische glijschans, een leuke kerstmarkt, heel veel muziek en hapjes en drankjes. En ook dit jaar wordt er weer geld opgehaald voor een goed doel door middel van het aanvragen van verzoeknummers bij Kommus Glazen Huys. 

De Wollige Winterweken is een initiatief van Stichting Villagemarketing Geldrop-Mierlo, Wintersfeer Geldrop, KommuS, Magisch Mierlo, de Weeffabriek, Centrummanagement Geldrop en Centrum- en Lintenmanagement Mierlo. In de periode van 9 december tot en met 8 januari vinden er sfeervolle activiteiten plaats in onze mooie gemeente en worden de centra van Geldrop en Mierlo prachtig aangelicht met sfeerverlichting, om je een feestelijk gevoel te geven. Natuurlijk houden de ondernemers ook dit jaar een leuke najaarsactie in de vorm van krasloten waarmee leuke prijzen te winnen zijn.

De Wollige Winterweken worden in Mierlo afgetrapt op 9, 10 en 11 december. Magisch Mierlo is een must-visit event voor jong en oud met een non-stop muziekprogramma, een spectaculaire glijschans voor kinderen, een betoverende kerst-sfeer-markt in en om 't Patronaat én op het horecaplein kan je genieten van heerlijke hapjes en drankjes. 

In datzelfde weekend is ook de grote opening van Wintersfeer Geldrop! De prachtige schaatsbaan is weer terug en ze vieren dan ook hun 10-jarig bestaan! Hiermee is Geldrop-Mierlo een van de weinige gemeenten met een schaatsbaan in de omgeving, waarbij duurzaamheid ook een rol speelt. Bijkomen van de schaatsbaan kan in het gezellige Katoenhuys naast de baan met een warme kop chocolademelk of glühwein. 

KommuS Radio voorziet tijdens de Wollige Winterweken weer toffe radio, met sfeervolle muziek, veel interviews, en natuurlijk de Geldrop-Mierlose Top 500. Ook kan je dit jaar weer verzoekjes aanvragen om geld op te halen voor stichting WensAmbulance Brabant. Dit jaar staat KommuS Radio bij de schaatsbaan in het Glazen Huys en kan je je verzoekjes ook op locatie aanvragen! KommuS organiseert op 6-7 en 8 januari de Geldropse Nieuwjaars concerten, met o.a. The Glamrocks, Boej plays Elvis ft. Martin Haars, Ok Moi en veel meer.

De Weeffabriek is tijdens de Wollige Winterweken van binnen en buiten omgetoverd tot een winterparadijs. Zo kan je extra genieten van het mooie kerst programma met diverse muziekavonden en culturele activiteiten die er georganiseerd worden, waaronder Winter Wonderland.

De Christmas Castle is dit jaar te bezoeken op 17, 18 en 19 december. Maak een magische tour door het tijdelijke verblijfplaats van de Kerstman in Landgoed Kasteel Geldrop. Elke kamer is een belevenis op zich! Daarnaast kunnen kinderen in de postkamer een brief schrijven aan de Kerstman en hem deze persoonlijk overhandigen. 

Haal bij de Weeffabriek en ‘t Patronaat een wensbal op voor €1,- en wie weet komt jouw wens voor jezelf of een ander in vervulling! Ook hiermee wordt geld opgehaald voor stichting WensAmbulance Brabant. Stichting WensAmbulance Brabant laat de laatste wensen van terminaal zieke mensen in vervulling gaan. 

Kortom, geniet en beleef tijdens de Wollige Winterweken in Geldrop en Mierlo.

Meer informatie vind je op www.wolligewinterweken.nl.

------------------------------------------------

Noot voor de redactie:
Meer informatie over het persbericht kan gevraagd worden via info@visitgeldropmierlo.nl of via +31 6 20 65 71 27 bij Robin Boom.