In alle rust winkelen op afspraak – Koop lokaal

| Marianne Canters

Kleding shoppen in Geldrop. Het kan gewoon op afspraak. Misschien een beetje wennen, maar uiteindelijk juist heel leuk. Want dit kopen op afspraak zorgt dat je nóg persoonlijker contact hebt en advies krijgt. En dat geeft het shoppen extra charme.

In alle rust

Voor corona was het natuurlijk flink drukker in de winkels. Wat mij persoonlijk altijd ook een gejaagd gevoel kon geven. Net bij het rekje waar ik wilde kijken, stonden dan twee andere mensen. En ondertussen stond ik bij een ander rekje maar te kijken en te hopen dat dat ene truitje dan niet gepakt werd door hen. Herkenbaar? Of ben ik hierin echt alleen?

Het winkelen op afspraak maakt het mogelijk om dus in alle rust rond te kijken, kleding te kiezen en te passen. En man, wat is dat fijn. Ik ben ook niet zo van het online kleding kopen. Nee, ik ga echt liever de winkel in.

In alle rust

Ik koos drie fijne winkels uit om een afspraak te maken. Winkels die toch iets betekenen voor mij als Geldropse. Allereerst ging ik naar Sisterz, de winkel van de zusjes Rijnders. Ook bij andere Geldroppenaren (van mijn leeftijd en ouder in ieder geval) zeker bekend: vader, moeder en later zoon Kees hebben ons jarenlang met liefde geholpen in hun juwelierszaak, in de Korte Kerkstraat. Zo’n 60 jaar lang is deze zaak een begrip in Geldrop geweest.

Margot en Carolijn, de dochters (en zusjes van Kees), startten alweer een paar jaar terug een eigen sieradenwinkel. Waar ik dus vandaag een armbandje kocht. Soms mag het gewoon toch? Ik had dat armbandje al lang op het oog, dus wist waar ik voor kwam, maar heel eerlijk: de collectie is werkelijk prachtig hoor! Zelfs de mondkapjes die ze er verkopen zijn gaaf. 

Bloesje bij Rob

Daarna ging ik naar Label 45. Eigenaar Rob draait zijn kledingzaak al zo’n 23 jaar. Label 45 is dé spijkerbroekenspecialist van het dorp, voor mannen en vrouwen. Maar hij verkoopt (en zijn team) meer dan alleen spijkerbroeken. Al binnen twee minuten viel mijn oog op een mintgroen bloesje met pofmouwtjes, van een van mijn favoriete merken. Maar hee, met een 30 minuten afspraak neusde ik natuurlijk op mijn gemak nog even door. Leuke t-shirts, leuke vestjes, leuke jurkjes, rokjes, noem het maar op. En ook voor mannen is er zo veel keuze! Na even passen en de eerlijke adviezen van Rob liep ik met het bloesje en nog een shirtje in mijn tas weer naar buiten. Misschien is het vrouw-eigen: ik was gewoon echt helemaal weer blij …

Mooi bij Ismooi

Mijn laatste afspraak stond gepland met Inge van Ismooi, de tweedehands kledingzaak tegenover het oude postkantoor. Zo’n fantastische zaak! En geweldig voor de portemonnee. De tweedehandskleding die Inge verkoopt, is altijd in goede staat. Alles hangt overzichtelijk op kleur en maat (en let op, ook de grote maten kunnen hier prima winkelen). Kleding voor heren en dames, accessoires als kettingen, ringen, sjaals, hoeden en tassen: je kunt er voor een complete outfit terecht. Mijn aandacht werd vrij snel getrokken door een leren jack (van 8 euro) dat mij helaas te klein was (maatje S dus wie op zoek is … het hangt er nog!). Ook keek ik even in het King Louis-rek, bij veel dames een bekend merk. Die jurkjes en rokken koopt Inge wel nieuw in (en weet ze toch betaalbaar te prijzen). Uiteindelijk koos ik een suède jack (van 14 euro) om lekker de lente mee door te kunnen gaan.

Alle ondernemers die ik sprak zijn blij om weer mensen te kunnen ontvangen. De afgelopen maanden zijn niet gemakkelijk geweest, en voor veel ondernemers is de komende periode nog steeds spannend. Het is dus buitengewoon belangrijk om als je gaat shoppen, lokaal te komen shoppen. Dat is echt hoe je helpen kan.

Bij deze dan toch ook mijn oproep aan jou, om die afspraken te maken bij al die winkeliers die (vaak al jaren) in Geldrop klaarstaan voor jou. En om dus gewoon weer even een paar uurtjes te gaan shoppen. Check om te kijken bij wie je allemaal winkelafspraken kunt maken. Ik wens je heel veel shopplezier!