Hoe warm het juist nu buiten kan zijn - De Wollige Winterweken zorgen ervoor

Het zijn die dagen dat we allemaal weer samenkomen. Thuis natuurlijk, bij de kerstboom en aan tafel. Maar in Geldrop-Mierlo is het ook in de dorpskernen dat we elkaar opzoeken en tegenkomen. Op het plein bij de kerk in Mierlo groeten vrienden elkaar bij de gashaarden. En in Geldrop is het onder andere bij de schaatsbaan te doen. De tijd van de Wollige Winterweken is aangebroken en dat betekent elke dag genieten in een heerlijke decembersfeer.

Kerstmagie in Magisch Mierlo

Magisch Mierlo doet haar naam eer aan, dat merk je al zodra je het plein oploopt. De kerk is prachtig paars verlicht. Aan de voet van de kerk bij de ingang van het Patronaat staat de Wensboom, vergezeld door al een aantal leuke kerstmarktkramen. Het is koud, maar de sfeer is gezellig warm. Wil je nog wat originele en leuke kerstcadeaus in huis halen, dan is het goed hier even rond te neuzen. 

Ook binnenin ‘t Patronaat zijn verschillende kramen opgesteld. Daar kun je je weer even opwarmen en meteen een wensbal halen voor in de Wensboom (€1,-). Wanneer je de bal met jouw wens in de boom hangt, kan het zomaar zijn dat die in vervulling gaat. En ondertussen steun je sowieso het goede doel.

Meer over Magisch Mierlo

Aan de andere kant van de kerk op het plein is het ook gezelligheid dat de klok staat. Tegenover ‘t Spitje staat een podium opgesteld. Gedurende Magisch Mierlo zijn hier elke dag optredens van verschillende artiesten; Ameezing Kerst, Kerstfeest op ’t Plein en Mierlo Maestro zorgen dat Magisch Mierlo ook een groot magisch muziekfeest is. En terwijl er genoten en (mee)gezongen wordt op het plein, roetsjen (vooral de) papa’s met hun kindjes van de hoge glijschans af. De wat grotere kinderen stappen zelf in de banden om lachend naar beneden te sjezen. 

Magisch Mierlo sluit zondag (11-12-2022) af met een heerlijke finale op het Plein, en met het idee dat het magische decemberfeest volgend jaar nóg een paar dagen langer door mag pakken.

Wollige Winterweken

In Geldrop gaat het nog wat langer door. Het programma van de Wollige Winterweken is uitgebreid en vol entertainment. De kerstman is er tijdens de opening van Wintersfeer, met wie je op de foto kunt ín een heuse sneeuwbol. Ook vinden Dickensmiddag, Silent Disco Avond, De Popquiz en nog veel meerplaats. Kasteel Geldrop wordt op 17 t/m 19 december omgetoverd tot The Christmas Castle, waar je kunt zien hoe de elfjes werken, hoe de kerstvrouw zorgt voor het eten in de keuken, waar je je brief aan de kerstman kunt schrijven en meer …

De schaatsbaan (met écht ijs) is tijdens de Wollige Winterweken elke dag open en jong en oud hebben alweer het grootste plezier. Wanneer je het Katoenhuys aan de schaatsbaan binnenloopt dan komt de geur van de glühwein je al tegemoet. Lekker warm en knus kijken naar de kunstjes die de kinderen laten zien, en bijkletsen met die vrienden die je misschien al even niet meer zag.

 

KommuS Glazen Huys

Naast de ijsbaan staat het Glazen Huys van Kommus Radio. Geïnspireerd door het Glazen Huis van 3FM en nét zo professioneel. Het hele Kommus DJ team staat geprogrammeerd om 4 weken lang vanaf deze plek radio te maken. Gedurende deze periode kun je verzoeknummers indienen tegen een zelfgekozen donatiebedrag. Dat kan via deze link of gewoon door je verzoekje in de brievenbus voor het Glazen Huys te stoppen. Het totaalbedrag zal ten goede komen van stichting WensAmbulance Brabant.

Stichting WensAmbulance Brabant

De opbrengst van de wensboom in Mierlo én in Geldrop gaat ook naar dit goede doel. In Geldrop staat de wensboom op de Bleek, het plein voor de prachtig aangeklede Weeffabriek. De wensballen kun je kopen bij de Weeffabriek zelf. Hang ze met jouw wens meteen in de boom. 

Na 6 januari wordt het totaalbedrag bekendgemaakt. Zo doneren we met alle inwoners en bezoekers (die ook sfeer komen proeven in onze gemeente) een mooi bedrag aan het goede doel. Natuurlijk wordt dan ook bekendgemaakt welke wens in vervulling zal gaan.

Meer over de Wollige Winterweken

Dus, voor wie denkt dat die tijdens de koude dagen maar beter binnen kan blijven, is dit de uitnodiging om te komen voelen hoe warm het juist nu ook buiten kan zijn.