Tips van inwoners: sporten en natuur

Er valt van alles te beleven in Geldrop-Mierlo. Van wandelen en fietsen tot lokaal winkelen en cultuur snuiven: het is allemaal mogelijk. Maar wat zijn de favoriete plekken van de inwoners? Aan welke plekken moet je volgens hen zeker eens een bezoek brengen? We gingen eropuit en vroegen verschillende inwoners wat je absoluut niet mag missen in Geldrop-Mierlo.

We spreken Nick en Lisanne, een jong stel dat samen met hun kindje een rondje markt doet. Volgens hen is Geldrop-Mierlo dé plek voor de sportliefhebber. Niet alleen omdat er verschillende sportverenigingen zijn in de gemeente, maar ook omdat de Strabrechtse Heide om de hoek ligt. ‘Vanuit Geldrop-Mierlo loop je zo de natuur in. Dat is zeker voor de sportieveling geen overbodige luxe.’

De Strabrechtse Heide

Met prachtige vergezichten van zowel struik- en dopheide als vennen is de Strabrechtse Heide de uitgelezen plek om bij te komen van het dagelijks leven. Je vindt in dit gebied ook het Beuven: het grootste natuurlijke heideven van heel Nederland. De natuur op de Strabrechtse Heide is zo bijzonder dat het gebied is erkend als een Natura 2000 gebied. Dit omdat het gebied nodig is om de Europese biodiversiteit te waarborgen. Als je een stuk op de heide loopt bestaat er een kans dat je een schaapskudde tegen komt. Deze kudde, die door vier kuddebeschermingshonden bij elkaar wordt gehouden, draagt bij aan het beheer van de heide.

Meer over de Strabrechtse Heide

Overvloed aan mogelijkheden

Van een stevige wandeling tot rolstoelpaden, de Strabrechtse Heide is voor werkelijk iedereen een bezoek waard. Nick en Lisanne kunnen met kun kinderwagen dan ook zeker een mooie wandeling maken op de heide! De verschillende wandel- en fietsroutes leiden je langs de mooiste stukjes van dit natuurgebied: je kijkt werkelijk je ogen uit. Probeer bijvoorbeeld eens de Heideroute of de Stuifzandroute. Voor de echte sportieveling is er ook een intense trailrun te vinden op de Strabrechtse Heide. Deze is, volgens de inwoners, dus zeker een aanrader!