Molenplein Mierlo

Het Molenplein in Mierlo is het plein bij de Standerdmolen. Het Molenplein is centraal gelegen in het centrum en standplaats van de wekelijkse markt. Aan het Molenplein vind je Café De Koffer, waar je lekker wat kunt eten en drinken. Achter de molen, waar je vanaf het terras op uitkijkt, ligt de kinderboerderij. Een meer dan levensgrote Woes, de woeste wever uit het kinderboek ‘Het geheim van het verdwenen Katoenpad’, wijst je vanaf het Molenplein de weg naar het Katoenpad en het geheim. Kortom: het Molenplein is een plein waar van alles te beleven is.

Locaties aan het Molenplein

Bezoek de molen

Een standerdmolen is een molen die als het ware op een standaard rust. Wanneer de wind uit een bepaalde richting komt, wordt de hele molen gedraaid om wind te kunnen vangen, en niet alleen de kap met de wieken.

Middenin het centrum van het oergezellige Mierlo kun je dat met eigen ogen zien. Daar staat de Standerdmolen Mierlo, een echte blikvanger. Die molen stond hier overigens niet altijd. Tot 1857 stond de molen nog op de Molenheide, vlakbij het Katoenpad.

Bezoek de Standerdmolen

Ontdek 't geheim van het Katoenpad

Ergens op de Molenheide tussen Mierlo en Geldrop lag het Katoenpad. Het pad verdween omdat geen enkele thuiswever het nog durfde te bewandelen. Men vertelde dat het er spookte … Durven jullie het wel? Koop het boek, download de spannende Katoenpad app, ontdek meer over het geheim en bewandel het opnieuw aangelegde pad zelf.

Durf jij 't aan?