Landgoed Kasteel Geldrop

Middenin het centrum van Geldrop ligt het Kasteel van Geldrop, omringd door een prachtige Engelse tuin en Bloemenhof. Kasteel Geldrop, zoals het heet, werd gebouwd in 1350, door Ridder Philips 1 van Geldrop, over wie verder niet veel bekend is. 

Inmiddels is het Kasteel met de tuinen eromheen een plek waar het heerlijk ontspannen is. De allerkleinsten vermaken zich al snel in de Kinderboerderij en de Zintuigentuin. In de Bloemenhof, dat zomers vol bloeiende bloemen staat, staan allerlei zitjes waar je gebruik van kunt maken. Het Koetshuis is het thuishonk van het IVN dat regelmatig allerlei activiteiten organiseert. 

Het Kasteel is fantastisch om doorheen te struinen. Er zijn verschillende rondleidingen te reserveren, zodat je de echte schatten kunt ontdekken. De oude kelder met de kerker, de 19e eeuwse stijlkamers met authentieke meubels, de bibliotheek met de oude boeken: je wordt verrast door wat Kasteel Geldrop te vertellen heeft. En het kan zomaar zijn dat er net een huwelijk gesloten wordt: Kasteel Geldrop is een populaire plek om elkaar trouw te beloven en een prachtige bruidsreportage te laten maken.

Regelmatig zijn er in het Kasteel exposities te bezoeken. De expositiezalen van Kasteel Geldrop op de eerste verdieping zijn geheel rolstoeltoegankelijk. De exposities zijn geopend op elke donderdag, vrijdag en zondag tussen 14.00 en 17.00 uur. De toegang is gratis.

Kasteel Bloemenhof

De voormalige moestuin en boomgaard werd door Hubertus Paulus Hoevenaar jr., exploitant van suikerfabrieken in Indië, rond 1870 aangelegd. Deze voormalige bewoner was mede-oprichter van een boomkwekerij in Eindhoven en zeer geïnteresseerd in tuinaanleg. Hij was degene die het kasteel en het park zijn huidige vorm gaf. Dat wil zeggen, het kasteel precies in het midden van het park, daaromheen de Engelse landschapstuin (in die tijd erg in trek bij de rijken) en aan de westelijke rand een ommuurde moestuin met boomgaard.

Bezoek de Bloemenhof

Heerlijk lunchen bij de Kasteelhoeve

Op het landgoed van Kasteel Geldrop ligt de Kasteelhoeve. De Kasteelhoeve is met haar Brasserie de Theetuin gelegen aan de Bloemenhof. De Theetuin heeft een prachtig uitzicht op de mooie aangelegde tuin en de bloemenkas. Het moment dat je hier op het terras neerstrijkt, is de kans dat je daar langer blijft erg groot. Bij mooi weer is het er genieten ten top. En oase van rust in het kleurrijke en oergezellige Geldrop. 

Kom lunchen bij de Kasteelhoeve

Kasteel Kinderboerderij

Op het Landgoed van Kasteel Geldrop vind je ook de Kinderboerderij. Een kinderboerderij op een prachtige plek, helemaal in het groen en met stallen en een eigen erf. In en om de boerderij wonen ezels, schapen, geiten, varkens, kippen, konijnen, cavia’s en hamsters. En niet te vergeten: boerderijkat Ruben, die de muizen wegjaagt uit het voerhok van de dieren. Alle dieren worden verzorgd door zo’n 40 vrijwilligers. Samen runnen zij de boerderij. 

Bezoek de kinderboerderij

Kasteel Zintuigentuin

Maak kennis met de jongste uitbreiding van Landgoed Kasteel Geldrop. De Kasteel Zintuigentuin is verassend leuk voor iederen, en speciaal voor rolstoelers en mensen met beperkingen. De Zintuigentuin concentreert zich namelijk helemaal op de menselijke zintuigen: voelen, ruiken, horen en zien. Zo is het een blotevoetenpad en een doolhof met stokstaartjes. Pas op dat je niet verdwaalt! 

Bezoek de zintuigentuin