Sorry, dit evenement is niet meer beschikbaar

Gratis workshops voor mantelzorgers

Gratis workshops voor mantelzorgers in de thuissituatie voor iemand met dementie!

In Nederland zijn ongeveer 5,5 miljoen mensen actief als mantelzorger. Een aantal van hen is actief voor een dierbare met dementie. 80.000 van deze dierbaren wonen in verpleeghuizen en 210.000 wonen (nog) thuis. De meeste van deze mantelzorgers zijn dit langdurig; dat wil zeggen meer dan 3 maanden en 8 uur per week. Een kwart van hen is overbelast en loopt vast in de zorg voor hun dierbare, in combinatie met hun eigen leven. Maar ze kunnen niet stoppen. Informele hulp Momenteel zijn de tekorten in de zorg zo schrijnend geworden dat de zorg niet meer zonder hulp kan van buitenaf; de zogenaamde informele hulp van mantelzorgers en vrijwilligers. Dit is geen aanvulling meer maar pure noodzaak. Mantelzorgers krijgen daardoor een steeds grotere rol in de zorg. Thuis en in het verpleeghuis. Isolement Omdat maar weinig mensen begrijpen hoe een mantelzorger zich kan voelen, kan hij of zij gemakkelijk in een isolement belanden, waardoor uitputting op de loer ligt. Dat maakt de samenwerking met andere betrokkenen er niet beter op. En dat terwijl een mantelzorger een onmisbare schakel is in het zorgproces! Als zorgverlener én zorgvrager, als belangenbehartiger, adviseur, sfeerbrenger en nog veel meer!

Het is dus van groot belang om de mantelzorgers te koesteren en onze waardering te laten blijken! Pak het Momentum! Daarom start Stichting Het Momentum nu samen met gemeente Geldrop-Mierlo met een serie van 2 'Pak Het Momentum' workshops voor mantelzorgers, die thuis iemand met dementie verzorgen. De toegang is gratis. De bijeenkomsten bieden veel ruimte voor het delen van ervaringen, praktische weetjes rondom dementie en tips voor een betere samenwerking tussen formele en informele zorg. Hierdoor zullen mantelzorgers zich meer gesterkt voelen om zo samen met zorgmedewerkers en vrijwilligers te werken aan de best mogelijke zorg voor hun dierbare. Samen op adem komen en nieuwe krachten en inzichten opdoen om de beste momenten te pakken in de zorg.

De eerste serie staat gepland op dinsdagavond 9 en 23 april van 19.00 tot 20.30 uur. Er is nog plaats! Aanmelden Elke inwoner van Geldrop-Mierlo die thuis iemand verzorgt met dementie kan zich aanmelden op https://hetmomentum.nl/activiteiten-agenda/ of via info@hetmomentum.nl of bel met 06 36 122 701 voor meer informatie. Stichting Het Momentum wil met het vrijwilligerscollectief en de workshops voor formele en informele zorg iedereen verbinden die iets met dementie heeft ❤️! Kijk voor meer informatie op www.hetmomentum.nl. 

Prijzen

  • Gratis