Klezmajeur speelt Fidl Aleichem

Cultuur aan de Dommel organiseert in ‘t Patronaat (Mierlo) een optreden van Klezmajeur, de kleine klezmerband uit Eindhoven. Zij spelen en zingen het (ingekorte) programma van "Fidl Aleichem",

Met viool, accordeon, contrabas, Jiddishe liedjes, kwinkslag en knipoog neemt het ensemble u mee op de zoektocht van een "klejne mensjelech" met doorkijkjes naar herinneringen aan het Jiddisch leven in een sjtetl rond 1870. Bij de muziekstukken kunt u enige uitleg verwachten.

Waar een (muzikale) wil is, is een weg ... Zo ook voor onze "klejne mensjelech" die van kinds af aan gericht was op één droom, daar steeds weer nieuwe kansen voor aangrijpt en daarnaast toch de omstandigheden moet accepteren zoals die gaan .... Oi, Oi, Oi!!!

Klezmer is muziek van het leven: vrolijke, meeslepende melodieën als er iets te vieren is en melancholisch omdat er ook verdriet is ...
Tickets kunt u verkrijgen via het Ticketkantoor (klik op ‘Tickets’ hierboven) of op zondag 25 februari contant bij de entree van ’t Patronaat.

Wanneer

  • Zondag 25 februari 2024 14.30 - 16.00 uur

Prijzen

  • € 10,00