Textieltour Geldrop

Al vakantieplannen? Als we één tip mogen geven: blijf lekker in de buurt. Bestemming Geldrop-Mierlo heeft genoeg te bieden. Naast al het ‘sportgeweld’ deze zomer, word je de komende zonnige maanden in en rondom Geldrop-Mierlo rijkelijk vermaakt. Inspirerende exposities en gave evenementen worden verweven met rustgevende wandelingen en fietstochten langs pittoreske plekjes. 

Wat wordt het? Een hapje en drankje op het horecaplein in Mierlo? Inspirerend uitstapje naar Japan, voor een expositie van toffe textielcreaties. Of toch ‘Tour de Kers’? Met mooie fietsroutes over de Strabrechtse Heide en het Mierlose platteland. Dwars door de sfeervolle bloesem van de kersenbomen en de kleurrijke schapenheide. Waar je onderweg hapt naar Peijenburg of een overheerlijke Mierlose Zwarte. Je merkt het: voor een top zomer hoef je dit jaar niet ver weg. Welkom, Welcome, Willkommen, Bienvenue, Benvenuto in het bruisende en bourgondische Geldrop-Mierlo. 

Honger gekregen van al dat harde werken? Duik de tuinen in van Kasteel Geldrop. De sfeervolle brasserie ‘Kasteelhoeve’ – nabij de kinderboerderij - serveert je een overheerlijke lunch op het tuinterras. Eenmaal het buikje rond, de deuren van het kasteel staan open voor een rondleiding. Even terug in de tijd, toen het leven er heel anders uit zag. Hoe? Ontdek het zelf met de enthousiaste gids. En voor wie de zintuigen nog niet genoeg geprikkeld heeft, is er de zintuigentuin. Naast het kasteel kun je hier terecht voor eenenerverende wandeling, waar lichaam en geest op scherp gezet worden. Gek gevoel hé…

Nu we toch aan het ontdekken zijn, wat dacht je van een middagje op safari? In Dierenrijk ga je op wereldreis en ontmoet je vele diersoorten in alle kleuren en maten. Van groot wild tot kleine stokstaartjes. Hang je liever zelf het aapje uit? Laat het beest in jezelf los in unieke HUP hotel. Het sportiefste hotel van Nederland daagt jou uit. Ga los op de indoor midgetgolf baan, trampolines, bowlingbaan, voetbalveld of in monkeytown. En als de ‘tank’ leeg is, kom je heerlijk tot rust in de sauna, het zwembad of met een verkwikkend drankje in de sfeervol ingerichte lobby. Let wel: je zult ogen en tijd tekortkomen om alles te ontdekken. Een mooi alternatief voor het HUP Hotel is Bospark ’t Wolfsven. Een heerlijke vakantiepark midden in het bos. En zoals je van Roompot Vakantieparken gewend bent, is er ook hier genoeg te doen voor het gehele gezin. Wat het ook wordt: have fun!