GLOW in Geldrop-Mierlo

GLOW, het jaarlijkse lichtkunstfestival in Eindhoven, keert breder terug dan ooit tevoren. Op 10-18 november 2023 komt het festival naar Geldrop-Mierlo en worden innovatieve lichtkunstwerken getoond. De kunstwerken worden aangelicht tussen 18:30 - 22:00 uur.

Tijdens thema ‘The Beat’ bundelt GLOW Eindhoven de krachten met omliggende gemeenten Geldrop-Mierlo, Waalre, Best en Oirschot waardoor het festival een regiobreed project wordt. Nieuw is de verbinding in het bewegen tussen het centrum en de omgeving. Niet alleen Eindhoven maar de regio als een state of the art creatief atelier. De routes in Geldrop-Mierlo worden aangegeven door felgekleurde stickers op de lantaarnpalen.

2 kunstwerken, 2 routes en meer

De Portugese kunstenaar OCUBO creëert twee prachtige kunstwerken in Geldrop en Mierlo, een must-see voor inwoners en de regio. De verlichte kunstwerken zijn te bewonderen op het Weverijmuseum in Geldrop en op de Standerdmolen in Mierlo. Volg twee leuke routes door middel van de felgekleurde stickers op de lantaarnpalen. en ontdek verlichte gebouwen en zelfgemaakte beatboxen. De beatboxen zijn kijkdozen die door inwoners, verenigingen, stichtingen en zelfs door de burgemeesters en wethouders zijn gemaakt. Kortom, kom een avondje Glowen in Geldrop-Mierlo en bezoek tevens 1 van de vele horecabedrijven onderweg.