Stationsstraat Geldrop
Tussen 1910-1913 begon de aanleg van de spoorlijn Eindhoven -Weert via Geldrop. Op 30 oktober 1913 werd de verbinding en het station geopend. Dankzij de inspanningen van textielfabrikant Vincent van den Heuvel en het Tweede Kamerlid Regout kreeg de gemeente Geldrop met de Stationsstraat een toegangsweg naar het nieuwe station. Op hetzelde moment begon de aanleg van de Parallelweg.
Tijdens de crisisjaren (1929-1938) ziet Johan kans het bedrijf overeind te houden dankzij zijn inventiviteit. Zo brengt hij in 1933 een Surprisekoek op de markt, een ontbijtkoek waar een aardigheidje bij verpakt zit. Juist in moeilijke tijden waarderen klanten dit soort extraatjes bijzonder. Het zorgt ervoor dat Peijnenburg steeds meer een begrip wordt in de Brabantse huishoudens.
De Provinciale weg van Eindhoven naar Geldrop was een ideale vestigingsplaats voor industriëen. Daar lagen fabrieken zoals de strohulzenfabriek van Govers, de landbouwmachinefabriek van Zweegers, Peijnenburg's Koekfabriek en de textielfabriek van Pessers.

Verleden verweven in heden - Textielfabriek
De eerste foto toont nog de oude textielfabriek van P. de Wit & Co.

Verleden verweven in heden - Textielfabriek
Op de tweede foto is de Parallelweg te zien, omstreeks 1970. Nu biedt de fabriek ruimte aan lofts en aan woningen.

Verleden verweven in heden - Stationsstraat
De Stationsstraat, omstreeks 1920. Rechts op de foto een villa, de latere Hoppenhof, waarin restaurant Den Hoppenhof was gevestigd. Dit pand stond al jaren op de nominatie om gesloopt en vervangen te worden.

Verleden verweven in heden - Stationsstraat
Na een recente brand is het helemaal gesloopt. Nu staat daar een monumentale villa met zes luxe appartementen. Op de achtergrond de St. Brigidakerk.