Kersenoogstfeest

Kersenoogstfeest Mierlo op 28, 29 en 30 juni 2024!

Het Kersenoogstfeest nieuwe stijl vindt inmiddels voor de vijfde keer plaats in Mierlo. Tussen 1948 en 1971 vond het Kersenoogstfeest jaarlijks plaats. Sinds 2015 is deze traditie door Stichting Kersenoogstfeest Mierlo voortgezet en dus vindt dit jaar voor de 29ste keer dit feest plaats. Het Kersenoogstfeest nieuwe stijl bestaat uit een mix van een modern festival en de historie van Mierlo Kersendorp. Met uiteraard Kersenkoningin Robin en haar Hofdames Lieke en Shannon die voorop gaan tijdens het driedaagse feest.

De cultuur is met name op zaterdagmiddag 29 juni terug te vinden tijdens de historische optocht welke om 17.30 uur door de straten van Mierlo trekt. De optocht trekt vanaf het Molenplein, Margrietstraat, Kerkstraat, Heer van Scherpenzeelweg, Bisschop van Mierlostraat (incl. Bethanië), Marktstraat terug naar het Molenplein. De optocht is dit jaar uitgebreider dan ooit. Zo zullen diverse muziekgezelschappen deelnemen zoals Showkorps Juliana ’s Gravendeel, De Kikvorschen Den Bosch, DAP Apeldoorn, O’Tunes Otterlo, Jeroen Bosch scoutingband Den Bosch, de Brandeleros uit Helmond en uiteraard onze Mierlose gildes. Ook rijden er diverse paardenwagens rond, zoals een oude paardentram, een boerenwagen en de prachtige bavaria bierwagen, getrokken door maar liefst 6 paarden. Ook zullen diverse oldtimers deelnemen, waarin de kersenkoninginnen en hofdames van de afgelopen edities te bewonderen zijn. Uiteraard zijn er nog veel meer deelnemers en ook aan de kinderen is zeer zeker gedacht. Een optocht die zeker een bezoek waard is.

Op de vrijdagavond en zaterdagavond is het groot feest in de feesttent op het Molenplein. Met een voor Mierlo prachtig programma op vrijdagavond, waar Monique Smit, Jannes, Jaman, de Lampegastuh en DJ Tim Johnson allemaal op het podium verschijnen. De laatste tickets zijn nog te koop op www.cherryticket.nl . Op zaterdagavond is het de organisatie gelukt om naast de band Partycriminals niemand minder dan Tino Martin naar Mierlo te halen. Deze nationale topper op het Molenplein live in Mierlo! De avond is dan ook al vele maanden uitverkocht. Uiteraard ontbreken op het feestelijke Molenplein ook de diverse foodtrucks niet.

Op zondag zal het centrum van Mierlo veranderen in een gezellig bruisend geheel. Ook dit jaar zal er vanaf de ochtend al een grote braderie zijn. Op het Molenplein en in de feesttent is er deze dag voor blaaskapellenmuziek. Onder de naam van Kirschländer Musikantenstadl zal er blaasmuziek uit binnen- en buitenland in het centrum klinken. Uiteraard onder het genot van een lekker drankje. Ook voor de kinderen is er uiteraard weer volop vertier en vol trots zal het nieuwste én mooiste springkussen van Mierlo onthuld worden. Het Kersenoogstfeest is dus een feest voor jong en oud, een mix van cultuur en modern festival. Reden te meer om 28, 29 en 30 juni vrij te houden in je agenda.

Wanneer

  • Vrijdag 28 juni 2024
  • Zaterdag 29 juni 2024
  • Zondag 30 juni 2024